-Srpska Kolumbija- Evo ko je naredio zatvorsko premlaćivanje odlikovanog inspektora MUP RS i blogera


-Srpska Kolumbija- Evo ko je naredio zatvorsko premlaćivanje odlikovanog inspektora MUP RS i blogera

Ministar Siniša Karan, kao nalogodavac mog prebijanja u KPZ Banja Luka, organizatorima i neposrednim počiniocima nije rekao stvarne motive i okolnosti kriminalnog čina. Zato Prosanu, Babiću, Petroviću i drugima moram ovako "otvoriti oči".

Radovan Višković, kao njegov formalni šef, očigledno neće smijeniti ministra Sinišu Karana zbog mog brutalnog i teško kriminalnog prebijanja u KPZ Banja Luka od 28.09.2023. godine. Očigledno i nadalje zaslužuje epitet "narko mazge" koji sam mu dodijelio prije stupanja na premijersku funkciju i zbog pomaganja u prekograničnom transportu droge Nasera Orića.

Moji redovni čitaoci znaju tu priču, baš kao i Milorad Dodik koji takođe neće iskoristiti zakonska prava u pravcu Karanove smjene. Njihova volja, ali nepobitne činjenice određuju surovu istinu. U KPZ Banja Luka premlaćivanju i mučenju izložen je bivši inspektor za organizovani kriminal, a danas bloger koji od starta javnosti saopštava vjerodostojne informacije o ubistvima načelnika Radenka Bašića i svjedoka-saradnika Mihajla "Šmita" Stupara.

Naredna činjenica glasi: iz istog zatvora na prijevremeni uslovni otpust pušten je Aleksandar Miljatović - formalno optuženi ubica načelnika Bašića. Presuđeni ubica puštanje iz KPZ Banja Luka iskoristio je za pripremanje i ranije pokušaje ubistva policijskog načelnika sa ciljem sprečavanja njegove dalje istrage ubistva Mihajla Stupara. Sporna dešavanja sublimirao sam u tekstu Suđenje ubicama načelnika Bašića razotkriva surovu istinu!.

Nalogodavca mog "zatvorskog prevaspitavanja", konkretno ministra Sinišu Karana, na ovakvu odmazdu posebno je naveo moj takst DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!. Jedini sam se usudio objaviti zastrašujuću istinu da je inspektor SIPA Saša Stojanović još decembra 2021. godine o pripremanju ubistva policijskog načelnika od strane narko dilera Dalibora Railića obavijestio načelnika u PU Prijedor Gorana Mikanovića - izrečenu na ročištu Suda BiH.

Nakon inspektora Dejana Jurišića sa strane Tužilaštva BiH, preko svjedočenja inspektora Stojanovića, dokazano je kako i načelnik Mikanović preko tri mjeseca teško krši zakon i krije podatak koji je mogao sačuvati život njegovom pretpostavljenom Radenku Bašiću. Objasnio sam kako istražni organi trenutno rade na dokazivanju da su Damir Hasanagić i drugi prijedorski inspektori za droge od Mikanovića doznali kakav zločin se priprema i jednako ništa nisu preduzeli. 

Elem, ministra Karana posebno je pogodio moj navod da je Goranu Mikanoviću umjesto hapšenja dodijelio penziju za koju nije ispunjavao uslove i time mu pomogao u pripremanju bjekstva iz zemlje. Podsjećam da sam blagovremeno ukazivao kako Mikanović traži prijevremenu penziju i planira bjekstvo. Danas "najavljuju" raspisivanje potjernice za Mikanovićem, ali bez preciziranja u kom vijeku. 

Dva dana prije prebijanja u zatvoru objavio sam tekst Potvrđivanje optužnice za ubistvo Šmita razotkriva novi pravosudni skandal i javnost alarmirao povodom novih skandaloznih pokušaja amnestiranja Dalibora Railića i Aleksandra Miljatovića. Uključujući i Mikanovića i njegove vajne inspektore upletene u pokušaj ubistva i kasnije ubistvo Stupara, a kako to godinama objašnjavam na ovom blogu.

Pazite, od starta tvrdim da su kriminalne veze između Railića i Miljatovića mnogo duže od navoda optužnice i to sam dokazivao preko otmice kasnije ubijenog Jasmina Selimagića. Drugo, kontinuirano ukazujem kako i Miljatovića treba obuhvatiti istragom ubistva Stupara, a šta se pokazalo osnovanim nakon dešifrovanja komunikacije oko prodaje pištolja pronađenog na mjestu zločina. Jok, umjesto istrage imamo nakaradno suđenje Marku Momiću pred Okružnim sudom u Prijedoru.

Šta je moj "grijeh"? Kako vrijeme odmiče suđenja i istrage kontinuirano potvrđuju vjerodostojnost mojih navoda oko organizovanog kriminala čija kulminacija nastupa ubistvima načelnika Bašića i svjedoka Stupara. Kada su u MUP-u privodili i saslušavali prijedorske prljave policajce podržao sam rukovodstvo uvjeren da će masovno znana istina dobiti i procesni karakter. Baš kao što sam započeo sa kritikama ministra i direktora policije kada se vidjelo da štite osvjedočene kriminalčine.

Zbog iznošenja ISTINE ministar Siniša Karan nalaže moje prebijanje u KPZ Banja Luka, a gdje je tokom izdržavanja kazne za prethodno ubistvo Aleksandar Miljatović saučestvovao u ubistvu Mihajla Stupara da bi prijevremeno uslovno otpuštanje iskoristio za egzekuciju načelnika Bašića. Nisam siguran da se išta slično dešavalo u Kolumbiji za vrijeme surove vladavine Pabla Eskobara, pa odatle ovakav naslov i gornja fotografija.

Koliko je "tetak" za svoj naum koristio zatvorskog čuvara i srodnika Aleksu Savičića još uvijek istražujem, no kao ORGANIZATORE prebijanja identifikovao sam pomoćnika direktora Gorana Prosana i nadzornika Ivana Babića. Protiv Prosana, Babića i ostalih neposrednih počinilaca krivičnih djela pripremam prijavu koja će sadržavati adekvatne pravne formulacije, dok ovde "uloge" navodim kako bi javnost lakše shvatila sporna dešavanja. Opet, jednom drugom prijavom planiram se pozabaviti postupcima ministra Karana. 

Nadležni organi imali su i više nego dovoljno vremena za postupanje po službenoj dužnosti, baš kao što su Višković i Dodik mogli reagovati političkim odlukama, a pošto ničeg sličnog nema valja mi se upustiti u novu bitku. Sa napretkom u istrazi ubistva Davida Dragičevića koji objašnjavam u nedavnom tekstu moja motivisanost za nove slične bitke značajno je porasla. Baš kao što je sramno prebijanje probudilo moj inat - suprotno od očekivanih ciljeva na planu zastrašivanja ili obeshrabrivanja.

U datim okolnostima nije lako djelovati i moram voditi računa o posljedicama objava. Primjera radi tekst Jesu li u zatvorskom prebijanju učestvovali moji "prijatelji" Kostrešević i Jevđenić?! rezultirao je imenovanjem novog v.d. direktora zatvora. Ukoliko je ministar (ne)pravde Miloš Bukejlović udario na Dragana Jevđenića jer se nije povinovao u zataškavanju teškog nasilja i nemorala slobodno može računati na moju adekvatnu odmazdu. Goniću ga dok sam živ, zajedno sa njegovim kolegom Karanom!

U svakom slučaju moje zlostavljanje organizovali su Goran Prosan i Ivan Babić, a koji od krivične odgovornosti ne mogu pobjeći zbog proste činjenice da su neposredno činili krivična djela koja navodim u tekstu Ministar smijenio pogrešnog direktora zatvora?. U tekstu sam objavio i prve pribavljene dokaze - kako krivičnih djela tako i zataškavanja stvarnih dešavanja. Normalno, ovog momenta ne mogu otkrivati ciljeve i razloge potegnutih procesnih radnji ili načina dokazivanja.

Zato se sa počiniocima mogu taktički poigravati u stilu objave na mojim Facebook nalozima, konkretno kako u kafani oca Gorana Selaka pjevaju režimsku himnu "Ne može nam niko ništa". Moguće da im u vrijeme direktorskog mandata Gorana Selaka, koji im je bez potrebnih kompetencija dodijelio funkcije, niko nije mogao ništa, ali su udarili na pogrešnog zatvorenika i u to će se zasigurno uvjeriti. 

Sa druge strane mogu se i nadalje uzdati u zaštitu ministara Karana i Bukejlovića, no samo dok se ne suoče sa MEĐUNARODNIM TIJELIMA specijalizovanim za prava zatvorenika i ljudska prava uopšte. U kafančugi Selakovog oca nisu učili međunarodne konvencije o zabranama torture ili o zaštiti javnog mišljenja, uzbunjivača i novinara, a najmanje o pravu i kriminalistici. Svašta će naučiti kroz postupke kojima ih planiram izložiti.

Već sam doživio da me u Narodnoj skupštini nazivaju izdajnikom i rušiocem Republike Srpske, no upravo zbog takvih sve više ima smisla govoriti o "Srpskoj Kolumbiji" kao tvorevini u kanžama narko mafije. Ili ćemo se vratiti na temu kad "narko mazga" Radovan Višković postaje premijerom - nakon provaljivanja sa drogom Nasera Orića o kom sam više puta pisao. 

U decembru nam se valja suočiti na suđenju oko onog prekršajnog naloga i incidenta ispred zgrad vlade, jer bez Viškovićevog svjedočenja sud ne može donijeti valjanu odluku. Doduše koliko nam je pravosuđe u kandžama politike i narko mafije sve je moguće, pa i da me zbog ovakvih objava izvrgnu novom krivičnom postupku i opetovanom zatvaranju sa ciljem eliminacije opasnog svjedoka. Ili političkog oponenta. 

Elem, šta god činili nemaju moći ugasiti ovaj blog ili ukloniti objave koje nepobitno dokazuju istinu o torturi koju porodica i ja godinama trpimo samo zato što sam kao kriminalistički inspektor uspješno se borio protiv organizovanog kriminala. I to kasnije nastavio kao bloger. U dosta tekstova koristio sam službenu dokumentaciju načelnika Radenka Bašića i time dokazao kako i mrtav "progoni" svoje ubice i njihove saučesnike. 

Vidjeli ste kako "padnu" sajtovi predsjednika i vlade, uključujući i zatvorske, pa još uvijek nisam dobio odgovore na mejlove potvrde prijema podnesaka oko prebijanja, no ovom blogu ništa slično neće se dogoditi. Garantujem. Pritom kad pojedini formalno doznaju ko i u kakve svrhe prati objave na ovom blogu biće gadno iznenađeni. Možda im tada bude jasno zašto u tekstovima često pominjem u stvari javno svjedočim protiv organizovanog kriminala i kriminalizacije u državnim organima.

Znate izreku "...mafija ima svoju državu". Iz te vizure govorim o "Srpskoj Kolumbiji", a zaista ne znam za primjer da u zatvoru prebijaju ZBOG ISTINE, dok iz istog puštaju presuđene ubice kako bi i nadalje ubijali za narko mafiju. Kako sam to već objasnio akterima mog prebijanja nisu kazali punu istinu i za šta su tačno angažovani, a još manje onima koji saučestvuju u zataškavanju zločina. Ponajviše zbog njih idem sa ovakvom objavom i uticajem na savjest. Nastaviće se...

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter