Dodik je lažov i manipulator koji potcjenjuje građane

Dodik je lažov i manipulator koji potcjenjuje građane

BiH ne treba treći entitet. To je velika avantura za sve političke subjekte i cijelu Republiku Srpsku,. To je nešto u šta mi ne bismo trebali da ulazimo. Raspakivanje Dejtona i treći entitet to je kao da se igrate sa vatrom. Zašto bi to Republika Srpska podržavala? Ne razumijem Dodika... Dodik je jedan od većih lažova u ovoj zemlji koji potcjenjuju građane, manipulator, rekao je Šarović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović da je svako ukrupnjavanje opozicije dobrodošlo.

“To znači da nas je više na toj strani a manje na strani pozicije. To cjepkanje, posebno u Republici Srpskoj, odgovara aktuelnoj vlasti, to je način kako uopšte mogu i da vladaju. Jedna četvrtina pozicionog bloka je onih koji su preletači. Mislim da pored okupljanja onih koji su na drugoj strani, u Izbornom zakonu trebalo bi povećavati cenzus. Onda bi se razbistrilo, ne bi bilo ovoliko političkih subjekata i građani bi lakše mogli da biraju i manje bi dolazilo do zloupotreba“, kazao je Šarović, gostujući u programu N1.

On kaže da je priča o izbornom zakonu ona koja čeka svoj epilog.

“Zalažem se za promjenu izbornog zakona sa pitanjima koja su lakše rješiva. Postoji niz pitanja koja se mogu riješiti. HDZ misli da je to odlična prilika da riješi neka vrlo važna pitanja koja su u interesu te stranke, ja to ne dovodim u pitanje. Poštujem njihov stav da imaju određen zahtjev“, kazao je.

On je naglasio da BiH ne treba treći entitet.

"To je velika avantura za sve političke subjekte i cijelu Republiku Srpsku,. To je nešto u šta mi ne bismo trebali da ulazimo. Raspakivanje Dejtona i treći entitet to je kao da se igrate sa vatrom. Zašto bi to Republika Srpska podržavala? Ne razumijem Dodika. Na stranu saradnja, prijateljstvo sa bilo kim, ali igrati se avanturistički pozicijom Republike Srpske koja je stvorena u tako dramatičnim okolnostima i to raspakivati i reći možda bi to trebalo treći entitet. To automatski znači manju Republike Srpske", kaže Šarović i dodaje da on, kao razuman čovjek, će reći NE, što će nama tako nešto.

"Izborni zakon OK, ali teška pitanja ne možemo da se oko njih dogovorimo. Postoji 15 pitanja koja možemo riješiti: da bude manje korupcije, video nadzor, elektronska kontrola glasova… Praktična pitanja ne dolaze na red zbog velikih“, izjavio je Šarović.

Kada je riječ o Inckom zahtjevu poništavanja dodijeljenih povelja haškim osuđenicima, Šarović je rekao kako se u tu cijelu priču ubacila NSRS, koja i nije dodijelila te povelje, i traži se da ona o tome odluči.

“Mi u SDS-u kažemo da je neko imao razlog za to da dodijeli, dobio naklonost nekih građana, koji su aplaudirali Dodiku i SNSD-u što su se odlučili za to, a mi smatramo da se to ne treba naći na sjednici NSRS. Treba ga delegirati SNSD-u i reći morate da nađete određeno rješenje. Sada bi bilo najlakše reći hajde neka Narodna skupština donese odluku da se oduzmu te medalje, a onda će Dodik ili neko drugi kada ode Incko ponovo dodijeliti takvo nešto. Smatram da je to ponižavajuće prema bilo kom i ne želimo da u tome učestvujemo. SDS nije u tome učestvovao. Obmanuli ste neke glasače tim“, poručio je.

"Dodik je jedan od većih lažova u ovoj zemlji koji podcjenjuju građane, manipulator“, dodao je.

Komentarišući pojavu non-papera, on je rekao da je on nastao u kuhinji onih koji žele da skrenu pažnju sa stvarnih pitanja.

"I ja sam nekada dobijao non-papere i jasno je da tu postoji određena diplomatska pravila. Dođe ambasador jedne zemlje i ne želi javno uručiti to i kaže očekivanje naše zemlje su da se po tom i tom pitanju tako i tako očitujete“, rekao je.

Naveo je i da je to uobičajena praksa, ali se uvijek zna ko to traži kao i da to nije došlo od Evrope.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter