Stevo Lazić vlasnik kompanije -Dragstes- ukinuo akcize, kad to neće Dodik i SNSD... (Foto/Video)


Stevo Lazić vlasnik kompanije -Dragstes- ukinuo akcize, kad to neće Dodik i SNSD... (Foto/Video)

Bahati vlastodršci ne žele da ukinu akcize, odreknu se dijela prihoda i bar malo izađu u susret narodu u vrijeme akcize na gorivo i rekordne inflacije, pa je u Republici Srpskoj trenutno cijena benzina i nafte veća nego u Hrvatskoj i Evropskoj Uniji. Zbog toga je Stevo Lazić, vlasnik kompanije i lanca benzinskih pumpi „Dragstes“ iz Bijeljine odlučio da samoinicijativno, bar na kratak period, ukine akcize i smanji cijene goriva na svojim benzinskim pumpama.

Tako je prije nekoliko dana oborio cijenu benzina i dizela na 2,59 maraka po litri na benzinskoj pumpi „Dragstes“ u Potočarima u Brčkom, da bi istu stvar ponovio u subotu popodne na svojoj benzinskoj pumpi u rodnom Crnjelovu kod Bijeljine. Dragstes je ogorčen na vlasti Republike Srpske, jer selektivnom (ne)pravdom i zarobljenim institucijama ugrožavaju njegovu privatnu imovinu i poslovanje, a odlučio je da vlastima pošalje jasnu poruku časteći svoje komšije i sugrađane jeftinijim gorivom. Stevo kaže da želi da pomogne narodu Semberije, kad neće bahata vlast.

Danas je u Crnjelovu boravio i Milorad Dodik, koji se proveo kao bos po trnju, a svega stotinjak članova i funkcionera njegove Partije došlo je na obilježavanje godišnjice Fudbalskog kluba, pa je ubrzo napustio Crnjelovo i Bijeljinu jer mu je bila jasna poruka naroda i mještana.


 
Jedan od razloga Dodikovog debakla su i gužve koje je stvorio Stevo Lazić, kao i poruka koju je poslao narodu, te privođenje na saslušanje u policijsku stanicu.

U svakom slučaju povukao je dobar marketinški potez, promovisao svoje  pumpe i kompaniju, a valjda umjesto poltronstva i klečanja pred moćnicima još neki privrednik pokaže zube i suprotstavi se režimu, jer klečanjem i puzanjem se ne stiže nigdje.

Piše: Nebojša Vukanović
Video: BN TV/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter