-Pravda za Davida- 504.dan: -Lepiru, bojiš li se Baje i Čvoke - Bajram - Danas bi Dženan slavio rodjendan da je živ- (Video)

-Pravda za Davida- 504.dan: -Lepiru, bojiš li se Baje i Čvoke - Bajram - Danas bi Dženan slavio rodjendan da je živ- (Video)

Hrabri "pravdaši" koji su svako veče u parkiću dokazuju i danas 504. dan svoju odanost prema majci Suzani Radanović i ćaći Davoru u njihovoj pravednoj borbi za pravdu za ubijenog sina Davida.

Mirno i dostojanstveno su i večeras imali samo jedno pitanje: Ko je ubio Davida?

"Pravdaši" su večeras čestitali Bajram svima koji ga slave i da ga proslave u miru i blagostanju sa svojom djecom.

"Niko ne može pretpostaviti kako je danas porodici Memić, Bajram, rodjendan Dženanu, a njega nema, a nema ni pravde za Dženana...", rekao je "pravdaš" Marko Mikić.

"Pravdaš" Marko je večeras prozvao po ko zna koji put banjalučkog tužioca Želimira Lepira i pitao ga kada će početi da radi svoj posao, kada je u pitanju slučaj "Dragičević".

"Lepiru koliko treba vremene da pokreneš istragu. Evo, prošlo je već godinu i po dana, a nisi dao jednu izjavu da si bar neki dokaz prikupio u slučaju Davidovog ubistva. Samo govoriš kako je veliki pritisak javnosti ili ne smiješ. Zar se toliko bojiš Baje i Čvoke", pitao je Lepira večeras "pravdaš" Marko.
   
I večeras se čula Davidova pjesma "Klinac u Getu".

I sutra na istom mjestu, u isto vrijeme! Idemo do kraja! Nema predaje!

Pravda za Davida...!

Sarajevo - Porodica Memića u memorijalnoj šetnji - Puno je simbolike, Bajram i Dženanov rođendan

U Velikoj aleji na Ilidži večeras je održana Memorijalna šetnja za Dženana Memića u znak sjećanja na ubijenog mladića. Dženan Memić rođen je 11. augusta, a porodica je prošle godine organizovala Memorijalnu utrku.

Ove godine utrka je otkazana, a razlog je obilježavanje Kurban Bajrama. Spomenik "Ranjeni kamen" ukrašen je brojem 25, a toliko bi godina danas napunio Dženan Memić, dok su Arijana i Muriz Memić položili cvijeće na spomenik.

"Puno je simbolike u tome što su Bajram i rođendan mog Dženana isti dan. Mislim da je i ovo neka poruka. I ne dešava se puno puta u životu da je isti dan Bajram i rođendan. To se rijetko dogodi. Zato smo i otkazali utrku. Ovo je Kurban Bajram, Bajram žrtve. Moj Dženan je bio žrtva i nećemo odustati, ne mislimo stati dok se istina ne sazna", rekao je Muriz Memić. 

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u. Njegov ubica još uvijek je na slobodi.


VIDEO:

VIDEO:

 

Foto/Video/Video reprodukcija iz Sarajeva: Marko Mikić 

Izvor: Infomedia Balkan/radiosarajevo.ba