Nevoljno, znajući da se -zamjeraju gazdi- inspektori u Gradskoj upravi Banjaluka? -Srpska open- na meti policije


Nevoljno, znajući da se -zamjeraju gazdi- inspektori u Gradskoj upravi Banjaluka? -Srpska open- na meti policije

Kriminalistički inspektori MUP-a Republike Srpske po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala izuzeli su danas dokumentaciju iz Gradske uprave Banjaluka vezanu za izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira „Srpska open“, potvrđeno je za CAPITAL iz MUP-a RS.

Portparol MUP-a Mirna Miljanović potvrdila je za naš portal da policijski službenici postupaju po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva.

„Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala na osnovu prijave narodnog poslanika Nebojše Vukanovića izdalo je nalog za postupanje našim policijskim službenicima i po tom nalogu se postupa“, kaže Miljanovićeva za CAPITAL.

Podsjećamo, portal CAPITAL mjesecima unazad pisao je o nepravilnostima vezanim za izgradnje teniskog kompleksa na kojem će se uskoro odigrati ATP 250 turnir „Srpska open“.

U tekstovima smo upozoravali na nepostojanje neophodnih dozvola, regulacionog plana i netransparentnost izbora izvođača. Izvođače radova je birao Teniski savez RS, što je urađeno samo sa ciljem da država zaobiđe Zakon o javnim nabavkama. Koliko je poznato, radove izvodi 20 preduzeća koje je birao Teniski savez RS.

U infrastrukturu u i oko parka Mladen Stojanović trenutno se ulaže više od 23 miliona KM od čega će najviše, 18 miliona KM biti uloženo u sportski teren/ arenu za potrebe ATP turnira “ Srpska open”.

Grad Banjaluka planom kapitalnih investicija u ovoj godini planira da izdvoji ukupno 16,5 miliona KM, od čega će 10 miliona biti iz kredita, uz budžeta 1,5 milion KM, a pet miliona iz “ostalih” izvora. Vlada RS izdvaja tri miliona KM.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je nedavno bezuspješno pokušao da od Skupštine grada dobije podršku za poteze i odluke koje je povlačio i donosio tokom izgradnje teniskih terena za turnir „Srpska open“. O tome je CAPITAL pisao u tekstu Stanivuković za „Srpska open“ nema podršku ni partijskih kolega.

ATP turnir “Srbija open” se privremeno seli u Banjaluku, na period od godinu dana sa ciljem da se tokom tog perioda renovira teniski centar “Novak” u Beogradu.

Piše: Darko Momić
Foto naslovna: Agencije
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter