Kraj drame u Šibeniku, osumnjičeni za trostruko ubistvo pucao sebi u usta


Kraj drame u Šibeniku, osumnjičeni za trostruko ubistvo pucao sebi u usta

Boris Luketa, osumnjičen za trostruko ubistvo u Brodarici, predgrađu Šibenika, posle višečasovne policijske opsade pucao je sebi u usta posle čega je prebačen u bolnicu. Kako navode hrvatski portali, Luketa je davao znake života.

Boris Luketa (59) sumnjiči se da je u sredu posle podne u Brodarici ubio troje ljudi – supružnike Milku i Hakiju Keranovića i Ivana Bajića, nekadašnjeg telohranitelja i prijatelja pokojnog "kralja zagrebačkog podzemlja" Zlatka Bagarića.


Supružnike Keranović ubio je u njihovoj kući, dok je telo Ivana Bajića pronađeno u automobilu ispred kuće.

Potom je pobegao u crvenom "reno kliju", a policija je blokirala Brodaricu.

Policija je locirala Luketu oko 21 sat u Brodarici, a onda je usledila višesatna drama i opsada, jer je Luketa gotovo četiri sata s pištoljem u ruci hodao po vrtovima i dvorištima kuća i pretio samoubistvom, prenosi Indeks.

"Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubiću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema", vikao je Luketa okružen specijalcima.

Jedan sat posle ponoći, nakon višesatnog pregovaranja, Luketa je stavio pištolj u usta i pucao, iako su policajci pokušali da ga u tome spreče upotrebom elektrošokera.

Luketa je s povredama glave prevezen u Opštu bolnicu Šibenik.

Kako je javio portal Sibenik.in, motiv trostrukog ubistva verovatno je dug od 420.000 evra, koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović.

Luketa ih je tužio i slučaj se godinama povlačio po sudu, a navodno su nedavno postigli dogovor.

 

Izvor: Tanjug