Ili su rusi slagali Dodika ili on laže nas? Uprkos navodnom -dogovoru- sa Putinom prirodni gas u Srpskoj poskupljuje 18%

Ili su rusi slagali Dodika ili on laže nas? Uprkos navodnom -dogovoru- sa Putinom prirodni gas u Srpskoj poskupljuje 18%

Prije samo desetak dana Milorad Dodik se danima hvalio kako je u razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i čelnicima GASPROM-a dogovorio da ne dođe do poskupljenja cijene gasa koji se iz Rusije isporučuje Republici Srpskoj i BiH. Ipak izgleda da je sve manipulacija i da od dogovora, moguće je i sastanka sa Putinom, nema ništa.

„Sarajevo-gas“ AD iz Istočnog Sarajeva obavjestio je ovih dana kupce prirodnog gasa da će od 1-og decembra cijena gasa poskupiti za 17,79% jer je došlo do povećanja nabavne cijene gasa. Nabavna cijena gasa sada iznosi 0,639 KM/SM3 pa je konačna cijena prirodnog gasa za domaćinstvo 0,8834 marke.

Očekujem da Dodik i Vlada Republike Srpske odgovore građanima zašto je povećana cijena gasa u sezoni grijanja kad je potrošnja najveća, i zašto cijena gasa nije ostala ista, kako su nedavno tvrdili nakon sastanka Dodika sa čelnicima GASPROM-a?

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter