Dejan Lučka: Najmanje tri velike greške vlasti u RS u borbi protiv COVID-a


Dejan Lučka: Najmanje tri velike greške vlasti u RS u borbi protiv COVID-a

Tri su velike greške (a ima ih bome još) koje su vlasti u Republici Srpskoj uradile kada je u pitanju situacija vezana za COVID-19.

1. Ne možete donositi akte koji nisu zasnovani na zakonu, ustavu i standardima ljudskih prava. Ne možete ograničavati prava bez adekvatnog obrazloženja. Ne možete proširivati nadležnost određenih organa kako vam se ćefne.

2. Ne možete prvi da ne poštujete mjere koje ste sami donijeli. Ne mogu pripadnici vaše stranke biti prvi koji krše preporuke. Ne može se povjerenje graditi na sili, umjesto na primjeru.

3. Ne možete napadati svakog ko vam ukaže na vaše greške, nedorečenost i dvoličnost, ako se to radi sa argumentima. Greške su tu da se ispravljaju, nedorečenost takođe, ali dvoličnost teško spada sa lica.

Sa druge strane gledajući, ni velika većina opozicije se nije iskazala u ovoj situaciji.

Tu prvenstveno mislim na one velike stranke. Idealisti u malim strankama i pojedinci iz velikih partija su se nekako i borili.

Ali ono… većina je bila u fazonu: lijepo je biti u opoziciji, bez ikakve prave odgovornosti, sem prema svom buđelaru. Dakle, došlo je vrijeme postzakona, postistine, postprimjera, postargumenata i postčestitosti.

Piše: Dejan Lučka

Izvor: facebook.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks