Borislav Radovanović: Zločinačka RTRS u novoj epizodi srozavanja novinarstva (Foto)


Borislav Radovanović: Zločinačka RTRS u novoj epizodi srozavanja novinarstva (Foto)

RTRS objavljuje da je Uprava krim policije protiv mene podnijela prijavu tužilaštvu, a na sajtu MUP-a ni riječ o tome. Jadan je medij koji potire prava novinara i služi kriminalizovanim i korumpiranim ministrima. Slučajno ili ne ministar Lukač bio je u Izraelu, pa brutalnu egzekuciju načelnika Radenka Bašića iz RTRS nisu prezentovali kao "zades na mostiću".

Pitate se kakve veze ima ubistvo načelnika Radenka Bašića sa mojim nedavnim snimanjem luksuzne vile sa bazenom ministra Dragana Lukača? Postoje dva odgovora - prosti i prošireni. Prosti idgovor glasi: ministar je značajan dio svoje imovine stekao tako što su njegovi načelnici i inspektori prodavali drogu diljem Republike Srpske, ali i međunarodnim krijumčarenjima. Snimkom vile sa bazenom pokazao sam narodu šta Lukača i ostatak policijske narko mafije motiviše da truju našu djecu. I ubijaju!

Prošireni odgovor datira od novembra 2019. godine kada sam objavio tekst Prijedorski inspektori otimaju i gepekuju građane, uz opasku da se još tada znalo kako načelnik Goran Mikanović i njegovi inspektori godinama kontrolišu lokalno narko tržište. Oko 15 mjeseci prije tog teksta Dalibor Railić i Vanja Vuković sa 15 uboda nožem pokušali su ubiti Mihajla Stupara jer je svjedočio da je tri kilograma droge kupio od njih. 

Vajni načelnik Mikanović tu informaciju odao je Railiću i Vukoviću, a onda je sa tužilačkom lopužom Mladenom Mitrovićem "sredio" da ne odgovaraju za pokušaj ubistva. Danas pokušavaju prikriti da je prvotno zataškavanje pokušaja ubistva Mihajla Stupara kasnije rezultiralo brutalnim umlaćivanjem drvenim i metalnim palicama, te gaženjem automobilom. Sad, odakle takva brutalnost prema Stuparu?

Gledala je prijedorska jalija šta rade policijski inspektori i spram toga se orjentisala. Zato mi je bilo važno objaviti da su inspektori za droge oteli našeg sugrađanina, pa ga vozili u prtljažniku službenog automobila, tukli, maltretirali... Nisu znali da je otac u međuvremenu prijavio otmicu sina i da se oko toga digla uzbuna, pa su ga u prtljažniku dovezli u krug PU Prijedor.

Nakon objavljivanja tog teksta pozvali su me radi davanja izjave i inspektorima sam prenio podatke koje nisam odao javnosti (identitete, dokaze i ino). Ubrzo sam šokiran na portalima čitao da je protiv mene podnesena prijava za lažno prijavljivanje krivičnog djela. Kad sam doznao da je Goran Mikanović potpisnik izvještaja protiv mene bukvalno mi se zgadila Republika Srpska - od najviše vlasti do najmanje mjesne zajednice.

Treba li da objavim službena pismena stara 10, 15 i više godina o tome kako Goran Mikanović unutar policije organizuje narko klanove? On i njegovi inspektori otimaju i gepekuju ljude, a onda mene procesuiraju zato što objavim čime se doista bave. Neka tužilačka bitanga Mladen Mitrović kaže šta je po toj prijavi uradio za preko dvije i po godine, osim što takve montirane predmete koriste kao sredstva pritisaka na mene i moje pisanje. Imam još desetak lažno prijavljenih i montiranih krivičnih postupaka, bez onih koje sam davno zatvorio egzaktnim dokazima zloupotreba službenog položaja i neosnovanog progona.

Gledam kako okorjeli kriminalac i nepopravljivi narko diler Goran Mikanović i danas prima načelničku platu, baš kao i njegovih pet-šest svima znanih inspektora koji godinama kontrolišu lokalno narko tržište. Udruženi sa Daliborom "Dugim" Railićem i njegovom ekipom. Vajni ministar Dragan Lukač i tadašnji direktor policije Drako Ćulum postavili su Mikanovića na poziciju upravo zato što su znali da će ekspresno razviti dilersku mrežu, uključujući i pripadnike policije. I ranije je to radio, kako sam potegao tekstom Kad kreće istraga protiv direktora SIPA za ubistvo načelnika Bašića?!.

Pazite, molim vas, kažu da sam neovlaštenim fotografisanjem luksuzne vile sa bazenom "ugrozio sigurnost" ministra Dragana Lukača. Nakon lažnih prijava "ugrožavanja" Dalibora Ivanića i Danka Karanovića u više tekstova sam pisao kako čekam prijavu "ugrožavanja sigurnosti" ministra Lukača - pa da zatvorimo krug jedne te iste kriminalizovane grupe. Kad god ih uhvatim u nekom kriminalu oni tvrde da ih "ugrožavam", a samo kako bi izbjegli zakonite istrage i robije. Pa djeca uzrasta obdaništa shvataju kakvim idiotarijama se služe.

Tekstom Osumnjičeni novinar pro bono edukuje policiju! dao sam stručno tumačenje zbog čega nemaju pravnog osnova za kvalifikacije krivičnog djela "Neovlašteno fotografisanje" i "Ugrožavanje sigurnosti" sa pozivanjem na Uredbu o određivanju ličnosti i objekata koji se posebno obezbjeđuju. Ova uredba naprosto ne sadrži blanketnu normu koja pominje snimanje štićenih ličnosti i objekata, čime je nespojiva sa primjenom Krivičnog zakona. Elem, pozadina svega nije u krivičnom postupku, nego u vršenju uticaja na moje novinarsko istraživačko djelovanje i objave kakve razobličavaju režimske moćnike.

Ko je RTRS-u prenio informaciju da je protiv mene podnesena prijava, ministar Lukač ili njegov skutonoša Darko Kovrlija, još kako ću razjasniti. Posebice kada je načelnik Kovrlija u pitanju jer se tvrdi da je prijavu podnijela Uprava kriminalističke policije na čijem je čelu ta bitanga (PODNASLOVNI FOTO). Javno mu poručujem da će biti "top tema" mog bloga, odnosno da sam već započeo "istragu" protiv njega. Ukoliko je preko mene zamislio graditi karijeru gadno se prevario.

Nije načelnik Kovrlija razjasnio jesam li snimao ranije izgrađenu luksuznu vilu ministra Lukača ili objekat koji trenutno gradi pored iste. Ministar je nekih 150 000 KM, odnosno svojih 50 plata, utrošio za kupovinu kuće pored svoje, da bi sve porušio i već podigao dva sprata novog objekta, o čemu detaljnije pišem u LUKAČ GRADI NOVU VILU: Odakle pare ministre?!. Zadatak Darka Kovrlije je zaustaviti dalja objelodanjivanja ministrove nelegalno stečene imovine i zataškavanja organizovanog kriminala. Identičan zadatku koji ovakvim objavama izvršava RTRS!

Kad je tako odabrao evo novog "zadatka" za ministrovog lizoguza Kovrliju. Novi objekat koji ministar Lukač gradi pored sadašnje vile utemeljen je na životima načelnika Radenka Bašića i svjedoka Mihajla Stupara, na talu od trgovine drogom koju mu Goran Mikanović i slični okorjeli kriminalci unutar policije godinama plaćaju. Baš kao što po ministrovim odobrenjima ubijaju svakog ko ugrozi njihove zločinačke poslove. Zato Prijedorčani sa gađenjem okreću glavu od objekta PU Prijedor, znaju ljudi gdje su najveći monstrumi i zlikovci našeg grada. Okreću glave kao od prevršene septičke jame! 

Ubistvom Radenka Bašića doista je "prevršilo", no mnogo grđe je gledati kako svima znane okorjele kriminalčine pod kontrolom Mikanovića i Railića do danas baškare se na policijskim poslovima. Vide Prijedorčani i koga narko mafija gura na bivšu Mikanovićevu funkciju, na kojoj ga je Bašić zamjenio, pa već danas kontaju kome je namijenjena uloga novog "Dugog Railića". Ubiše čovjeka samo da bi droga i dalje zobala žrtve i donosila nove milione - i nove vile sa bazenima.

Znam, novinari RTRS neće snimiti novu vilu ministra Lukača, koju gradi uz ovu postojeću sa bazenom. Rekao sam: milion puta ću ponoviti to "sa bazenom". Još manje će ga upitati: odakle mu pare? Je li "kombinacija" spratova, jedan od droge i ubistava, a drugi od tendera? Zato će na njegov poziv objaviti da je policija protiv mene podnijela prijavu, jer drugačije nisu mogli dobiti tu informaciju. Provjerio sam na sajtu MUP-a od saopštenja i novosti do dnevnih biltena. Ni riječi o ovome!

Zato podnaslovno kažem da je Lukač bio u Izraelu, pa RTRS nije prenio vijest da je načelnik Radenko Bašić "zadesno" stradao na mostiću, kao što su uradili sa ubistvom Davida Dragičevića. Zbog udaljenosti nisu se uspjeli organizovati, a sa kakvim nesojem imamo posla svašta je očekivati. Ukoliko im moje ovakve tvrdnje nisu po volji mogu me "prijaviti sudu" zajedno sa svojim miljenikom Lukačem, pa i tužilaštvu ako žele. No, ja ostajem na stavu iznesenom prije četiri godine - RTRS je zločinački medij!

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter