-Zna se gdje ide prva nuklearna bomba..- Zastrašujuće upozorenje ruskog generala... (Foto)


-Zna se gdje ide prva nuklearna bomba..- Zastrašujuće upozorenje ruskog generala... (Foto)

Upozorenja o 'armagedonu' dolaze uslijed obnovljenih strahovanja da bi rat u Ukrajini mogao eskalirati u globalni sukob zato što je NATO članica Litva blokirala prijevoz ruske robe pod sankcijama namijenjene eksklavi Kalinjingrad.

Andrej Guruljov, član odbora za odbranu ruskog parlamenta, bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina i zastupnik njegove stranke Ujedinjena Rusija, tokom svojeg gostovanja na državnoj televiziji Rusija 1 ustvrdio je i da bi u slučaju ruskog udara u trećem svjetskom ratu kao prvi europski grad na meti bio London, prenosi Daily Mail.

Upozorenja o 'armagedonu' dolaze uslijed obnovljenih strahovanja da bi rat u Ukrajini mogao eskalirati u globalni sukob zato što je NATO članica Litva blokirala prijevoz ruske robe pod sankcijama namijenjene eksklavi Kalinjingrad.

Guruljov je rekao kako je jedini način da se sruši blokada, ruska invazija na zemlje NATO-a, koja bi pokrenula klauzulu 5 NATO-a (koji definira da napad na jednu članicu NATO-a predstavlja napad na sve članice) i vjerojatno izazvala treći svjetski rat.

"Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita tijekom prve zračne operacije. 'Nikoga ne bi bilo briga jesu li američki ili britanski, mi bi na njih gledali kao na NATO", rekao je 54-godišnji Guruljov, inače bivši general.

"Drugo, oslabit ćemo cijeli sustav proturaketne obrane. Treće, zasigurno nećemo krenuti od Varšave, Pariza ili Berlina. Prvi na udaru bit će London. Kristalno je jasno da prijetnja svijetu dolazi od Anglosaksonaca", zaključio je.

"U sklopu operacije uništavanja ključnih lokacija, zapadna Europa bit će odsječena od opskrbe električnom energijom i paralizirana. Sva energetska postrojenja bit će uništena. A u trećoj fazi, baš ću vidjeti što će SAD reći zapadnoj Europi o nastavku borbi na hladnoći, bez hrane i električne energije. Pitam se kako će oni (SAD) uspjeti ostati po strani. Ovo je grubi plan, a neke momente namjerno izostavljam jer se o njima ne smije govoriti na televiziji", dodao je.

Foto: Screenshot

Odbacio je planove koje su zagovarali drugi ruski stručnjaci o okupaciji koridora kroz Litvu u cilju opskrbe Kalinjingrada, koji je stisnut između članica NATO-a Poljske i Litve.

Radi se o prevlaci Suwalki, koridoru na granici Litve i Poljske koji dijeli spaja Kalinjingrad od Bjelorusije, vjerne saveznice Kremlja. Takvu strategiju on vidi kao zapadnu zamku jer bi se Putinova vojska u tom slučaju našla na udaru NATO snaga s oba boka, a i Bjelorusija bi morala biti uvučena u sukob.

Također je iznio i svoju strategiju okupacije Litve i Estonije, pri čemu bi glavni gradovi Vinius i Tallinn bili preimenovani i dobili svoja nekadašnja imena Vilno i Reval.

"S vojnog gledišta, nemoguće je dobiti čist koridor (kroz Litvu)", kaže. "Ali ako Zapad odluči blokirati Kalinjingradsku regiju, bit će donesena odluka o provedbi strateške operacije njezine deblokade".

Kaže kako se nitko neće zamarati samo osiguravanjem koridora. "Ako počnemo raditi, radit ćemo kako treba... Sve će biti raščišćeno, jer zašto ostavljati neprijatelje iza leđa?".

Guruljov je, navodi Daily Mail, bivši zamjenik zapovjednika ruskog južnog vojnog okruga te je služio u ruskim snagama u Siriji.

SAD su ga sankcionirale zbog bliskih veza s Putinom.

Foto naslovna: Screenshot
Izvor: Daily Mail/slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter