Vjetrovi promjena iz Banjaluke, čestitke gradonačelniku Drašku Stanivukoviću na usvojenom rebalansu (Foto)

Vjetrovi promjena iz Banjaluke, čestitke gradonačelniku Drašku Stanivukoviću na usvojenom rebalansu (Foto)

Sjajne vijesti stižu iz Banjaluke, gdje su odbornici prihvatili prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića i usvojili rebalans budžeta. Izgleda da duvaju neki novi vjetrovi i da se stvari polako mijenjaju, a vladajuća koalicija puca po šavovima.

Želeći da opstruiše normalno funkcionisanje Banjaluke i usvajanje rebalansa budžeta, zbog realnog i značajnog povećanja prihoda, Klub odbornika SNSD-a juče je bojkotovao sjednicu Skupštine grada Banjaluke, ali je dobro da ima sve više otpora ludilu i u redovima vladajuće koalicije. Odbornici Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske, kao i odbornik nacionalne manjine Saša Čudić, došli su na sjednicu i glasali za rebalans. To je svakako za svaku pohvalu, jer ne smije cijeli grad biti talac i ispaštati zbog samovolje pojedinaca i otuđenih centara moći kojima upravlja i manipuliše Milorad Dodik.

Usvajanje rebalansa i podrška većine odbornika u Skupštini grada Banjaluka koju je dobio, kao i nedavnih 6 miliona maraka donacije iz Srbije koja je direktno uplaćena na račun Grada Banjaluke, predstavljaju velike pobjede mladog gradonačelnika Banjaluke, ali i snažne udarce režimu Milorada Dodika, koji puca po šavovima i u najvećoj je krizi od 2006. godine.

Sutra je Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti veoma zanimljiva i uzbudljiva, a pred zoru je najgladnije. Neka bude borba neprestana do konačne pobjede.

Na kraju moram reći da mi je samo žao Tubina što će ponovo morati da diže sidro, mijenja stranku i ide iz socijalista ako Đokić po kazni izbaci iz osvete Socijalističku partiju iz Vlade i vlasti do nove godine.
 
Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter