Vajnstin protiv Ešli Džad: Obećala je da ću je dodirivati kada osvoji Oskara (Foto)


Vajnstin protiv Ešli Džad: Obećala je da ću je dodirivati kada osvoji Oskara (Foto)

U protivtužbi protiv poznate glumice, Vajnstinovi advokati tvrde da je on “pokušavao da održi svoj dio dogovora nastojeći da je ubaci u što više uloga koji bi joj doneli Oskara”.

Advokati Harvija Vajnstina, holivudskog producenta kojeg je optužilo oko sedamdeset žena za seksualno zlostavljanje, zatražili su od federalnog sudije da odbaci tužbu za klevetu koju je pokrenula glumica Ešli Džad, prenosi LA Tajms.

U tužbi, glumica je otužila producenta da joj je uništio karijeru nakon što je odbila seks sa njim, a on sada u protivtužbi tvrdi da je on nije seksualno napastvovao, već da je sve bilo dio dogovora.

Vajnstinovi pravni zastupnici tvrde da su nekadašnji filmski mogul i glumica imali “pogodbu” po kojoj bi mu dozvolila da je dodiruje ukoliko ona “osvoji Oskara u jednom od njegovih filmova”. Na ovo je reagovao njen pravni tim i nazvao te tvrdnje gnusnim i uznemirujućim, negirajući da je postojao takav dogovor. Oni tvrde da je glumica samo pokušavala da se iskobelja iz Vajnstinovih kandži, koristeći sva moguća sredstva.

U odgovoru, advokati Ešli Džad naveli su da jedva čekaju da dokažu da je Vajnstinova zloba nanijela štetu njenoj karijeri jer je odbila seks sa njim, koji joj je bio ponuđen u zamjenu da napreduje.

Vajnstin se već suočava sa optužbama za seksualni napad u Njujorku, a pod istragom je i u Los Anđelesu i u Londonu.

Džadova je tužila Vajnstina u aprilu, tvrdeći da je on isključivao iz važnih stvari i pobrinuo se da ne dobije nijednu dobru ulogu, čak, sabotirajući je, spriječivši da ima značajnu ulogu u triologiji “Gospodar prstenova” 1998. godine.

On je navodno ubijedio reditelja Pitera Džeksona i producente od toga da angažuju Džadovu nakon što ga je odbila u hotelu na Beverli Hilsu.

Vajnstin je, kako tvrde, uništio nevjerovatnu priliku za nju kada je Džeksonu rekao da je studio imao loše iskustvo sa njom i da je ona “noćna mora” za saradnju i da je treba izbjegavati “po svaku cijenu”.

Njegovi advokati, pak, tvrde, da njegovo ponašanje u hotelu ne može da se shvati kao seksualno uznemiravanje jer nije bilo “ozbiljno i ubjedljivo”, i da nisu bili u odnosu poslodavac i zaposleni. Ona je, prema njihovoj tvrdnji, rekla producentu da će mu dozvoliti da je dodiruje samo nakon što osvoji Oskara u jednom od njegovih filmova. On je odlučio da pregovara.

“Kada budeš nominovana”, rekao je, a ona je, tvrde advokati, odgovorila: “Ne, kada osvojim”.

S druge strane, njeni advokati tvrde da je to bio način da se izvuče iz sobe, jer nije znala kako drugačije da pobjegne, a njegovi uzvraćaju da je njihov klijent to ozbiljno shvatio i da je bio u pitanju pravi dogovor.

“Vajnstin je pokušavao da održi svoj dio dogovora pokušavajući da je ubaci u što više uloga koji bi joj donijeli Oskara”, kažu njegovi advokati.


Izvor: nedeljnik.rs