U Doboju gradu braća samo kradu! Miroslav Borojević Beli - Zloupotrebe bez granica (Foto/Dok.)


U Doboju gradu braća samo kradu! Miroslav Borojević Beli - Zloupotrebe bez granica (Foto/Dok.)

Jeste li negdje čuli za situaciju da ispred mjesne zajednice ili sela, (tamo neko) Udruženje građana sklopi dogovor sa privatnom firmom za izvođenje javnih radova? Recimo, za izgradnju ulične rasvjete! I da kasnije Grad plaća izvedene radove!? Ja nisam. A prilično sam siguran da tako nešto ne postoji čak ni u Zimbabveu a kamoli u nekim uljudnijim državama. Ma nigdje. Naravno, osim kod nas, u Doboju.

Za one koji ne znaju, priča se da je to samo jedan od načina koji vlastodržcima služi za pranje novca i kupovinu glasova. Po principu da određena firma ulaže živ novac za kupovinu i krađu glasova, sa eventualnom zamjenom nekoliko sijalica, par kvadrata asfalta i da šljunkom poravna desetak rupa. Nakon čega se, višestruko veća isplata, vrši iz gradske umjesto dogovorene mjesne ili seoske kase. Što je potpuno nelegalno i van svih okvira razuma, u bilo kom a ponajviše u pravnom smislu.

Ako postoje i ako su živi, pitao bih gradske eksperte iz službe – otkad privatna firma ima dozvolu da vrši izgradnju mreže za javnu rasvjetu? I ako ima, zašto nije (u skladu sa zakonom) sproveden tender? Kako je moguće da Udruženje spram Mjesne zajednice ugovara i (na)plaća radove od javnog interesa i značaja? Zar takve poslove, u ovom slučaju, ne bi trebalo da vrši javno preduzeće Elektro Doboj, u saradnji sa Gradom i mjesnom zajednicom kao krajnjim korisnikom?

Jeriniću, postoji li skupštinska odluka za gore navedeno? Da ovdje može da radi ko šta hoće!?….ako postoji, sve izrečeno povlačim. Svi mi poznajemo finansijsku stranu građana. Znamo da je gotovo nemoguće u nekom selu skupiti čak i tričavih 2-3 hiljade maraka za opštu stvar, nebitno o čemu da se radi. Pa nam onda objasnite, gradski koci, kako je moguće da su mještani Gornje Paklenice, kao, za rasvjetu bili spremni izdvojiti 50,000KM, u Glogovici 20,000KM, Bušletiću 31,000KM i Zarječju 30,000KM?

Je li ovo neka šala, vic?

Ili je narod toliko prirast’o za „njihov“ otkopčani šlic?

Da apsurd bude veći, Slobodan Nešković je kao investitor „pristao“ na interni, usmeni dogovor sa mještanima?! Uf, ma kako da ne. Pa takvi će vam za radove od 500KM tražiti avansno plaćanje, kamoli za 50,000KM!

Ko koga ovde više za*ebava!?

P.S. Vlasnik firme „Stator GS“ je, tako kažu, nešto kao Pekara, novopečeni Dobojski tajkun, tenderboj i poslušnik udbaObrena Slobodan Nešković. Jedan je među prvih pet miljenika „šefa“ i skupštinskih bandita. I cifra koju je „osvojio“ samo u ovom slučaju je 131,378,33KM!

A samo dragi Bog zna koliko je u proteklim godinama para na ovaj način provukao kroz svoje strujne žice i koliko je glasova prikopčao na sektaške utičnice.

ZA pravdu i red – „DO KONAČNE POBJEDE“

Piše: Miroslav Borojević Beli
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter