Štajfeld organima otkrila identitet silovatelja, mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac (Foto)


Štajfeld organima otkrila identitet silovatelja, mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac (Foto)

Glumica Danijela Štajnfeld je na saslušanju u policiji, u prisustvu zamjenika Višeg javnog tužioca, optužila B.L. da ju je silovao prije nekoliko godina, a mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac i opozicioni političar Branislav Lečić.

"U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog djela. Kao učinioca je navela B.L.", rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Ivana Rakočević, navodeći da su dalje provjere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza.

B.L. bi takođe trebalo da bude pozvan na saslušanje, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv njega u vezi sa ovim slučajem.

Za krivično djelo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dvije ili pet godina zatvora, a kao maksimalne kazne predviđene su 10, 12 i 15 godina zatvora.

Glumica je u avgustu prošle godine u medijima ispričala da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije", prije četiri i po godine, nakon čega se odselila u Ameriku.

U trejleru svog dokumentarnog filma "Zaceli me", koji je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Sarajevu, održanom onlajn, na nekoliko sekundi se, prema pisanju medija, pojavljuje Danijela dok se nekom povjerava preko laptopa u video-pozivu.

"Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji", govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: "O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla"?

Nakon toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da objelodani i ime silovatelja, ali je to tek nedavno učinila prilikom iskaza u policiji.

Izvor: tanjug/Infomedia Balkan

OGLASIO SE BRANISLAV LEČIĆ NAKON OPTUŽBE DANIJELE ŠTAJNFELD: Objavio je tri reči (FOTO)

Glumac Branislav Lečić oglasio se na svom Tviteru

Glumac Branislav Lečić oglasio se na svom Tviteru nakon što ga je koleginica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje.

"Ljudi, samo polako", napisao je kratko glumac.

Foto: PRINTSCREEN/TWITTER

Inače, Lečić je danas istakao da Danijela nema dokaza.

"Bez dokaza da je ona to zaista rekla, ne želim da komentarišem", rekao je on.

Podsetimo, Danijela je u svom filmu "Zaceli me" ispričala i svoju stranu priče kao žrtva seksualnog nasilja. Štajnfeldova, kako prenosi ugledni magazin Varajeti, napustila je zemlju pre nekoliko godina nakon što ju jedan moćnik iz industrije s*ksualno napastvovao. Napad je, kako ona tvrdi, ostavio traumu i dugo nije mogla da govori o tome.

Foto: PRINTSCREEN

Izvor: kurir.rs/espreso.co.rs

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter