Šta su sve austrijski specijalci pronašli u lokalu Srbina u Beču


 Šta su sve austrijski specijalci pronašli u lokalu Srbina u Beču

Specijalne jedinice austrijske policije "Kobre" držale su pod prismotrom restoran balkanske hrane u Beču 10. aprila, jer se dugo sumnjalo da se gazda bavi preprodajom narkotika.

Kokain i oružje u restoranu Đanijevog ortaka: Šta su sve austrijski specijalci pronašli u lokalu Srbina u Beču

Agent policije predstavio se kao kupac kom je vlasnik restorana P.B. (43), državljanin Srbije, trebalo da proda kokain.

Policija je vidjela i da u restoran ulaze muškarac i žena koji su se dovezli “škodom oktavijom” registrovanom u Sloveniji. Njih dvoje su navodno donijeli “robu” u restoran. “Kobre” su upale u trenutku kada je vršena primopredaja.

Vlasnik je navodno pobjegao na krov sa sve drogom odakle ne namjeravao da je baci, ali je ona završila svega nekoliko metara dalje. Uhapšen je tu na vrhu zgrade. Njegovi navodni saučesnici 27-godišnji Crnogorac i Crnogorka su takođe uhvaćeni.

Poslovni partner uhapšenog je pjevač Radiša Trajković, koji je ranije rekao da ne zna čime se ugostitelj iz Beča bavi pored djelatnosti koju zajedno rade i da je iznenađen saznanjem da je uhapšen sa pet kilograma droge i oružjem.

Policija je zaplijenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, skoro 5.300 evra, Kalašnjikov i dva pištolja, Glok i Beretu. Osumnjičen je za trgovinu drogom i oružjem i prijetnje policiji.

Policija navodno sumnja da je u pitanju međunarodna grupa prestupnika, a da je vlasnik restorana navodno vođa te grupe. Navodno ga traži policija u Srbiji, ali i u Španiji.

Srbin se navodno brani ćutanjem vezano za ozbiljne optužbe. A njegov advokat rekao je da je njegov klijent nevin i da su na njegov račun upućene lažne optužbe.

Izvor: srpskainfo

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter