Svaka čast susedi - BiH, Crna Gora i Makedonija zabranile rijaliti programe


Svaka čast susedi - BiH, Crna Gora i Makedonija zabranile rijaliti programe

Susedne države Makedonija, BIH ali čak i Crna Gora donele su neopozivu odluku o zabrani prenosa i emitovanja srpskog rijaliti programa u celosti!

Prema poslednjim informacijama, zbog štetnosti i sadržaja za maloletnike i osobe starije populacije doneta je odluka o skremblovanju pomenutog televizijskog sadržaja. Za sada nije poznato da li će se pomenuti rijaliti program emitovati jedino ukoliko doplatite taksu na “ŠUND” ili će zabrana uslediti samo za emitovanje programa pre ponoći:
 
Prema informacijama iz Crne Gore; rijaliti će biti dostupan na pojedine načine ali se on skida sa dnevnog reda te će moći biti gledan samo nakon ponoći i to na posebnim plaćenim programima. Takse na ovakav sadržaj i dodatni porez najverovatnije moraće da plate i producenti koji prave rijaliti ili čak lokalne televizije koji u pomenutim zemljama prenose sadržaj.

Kako sazanjemo u Minsitarstvu kulture medija BIH, zabrana rijaliti programa iz Srbije uvedena je nakon peticija i molba hiljade ljudi da je sadržaj vrlo štetan. Ipak za sada nije poznato da li će sam sadržaj biti ograničen ili u potpunosti iskorenjen u navedenim državama.

 

Izvor: Dnevni Žurnal