Sunce ogrijalo a struja osvijetlila male Badnjare: Mališani dobili struju i pomoć (Foto)

Sunce ogrijalo a struja osvijetlila male Badnjare: Mališani dobili struju i pomoć (Foto)

Od juče ponovo svijetli sijalica u porodici Njegoša Badnjara na Tjentištu, a petoro mališana ne mora da uči i sprema se za školu pod svijećama. Veliki broj ljudi odazvao se akciji pa je prikupljeno par hiljada maraka pomoći ovoj porodici. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali i pomogli da dječica imaju struju i topao dom, ali i novaca da se sada riješe neki osnovni problemi.

Posebno bih se zahvalio Minki Lepić i Ivani Kolešnik koje su uplatile novac preko „pej-pala“, a koji sam proslijedio i uplatio porodici Badnjar, koja ove godine očekuje još jednu bebu. Tužno je da društvo ima ovakav odnos prema višečlanim porodicama, i umjesto da obezbijedi majkama sa petoro i šestoro djece nacionalnu penziju, adekvatan smještaj i život dostojan čovjeka, oni djeci isključuju struju da se smrzavaju u mraku i ne mogu da normalno pohađaju nastavu, dok se čelnici Elektroprivrede Republike Srpske razbacuju milionima kao da su vaskršnja jaja.

Društvo mora da pomogne višečlane porodice, majkama sa četvoro i više djece posao ili neka druga sigurna primanja kako bi mogle podizati djecu, i problem se mora riješiti sistemski a ne pokretati individualne akcije. Ako dvorske firme mogu dobiti od Vlade  stotine miliona maraka za nabavku računara, softvera i informatičke opreme, onda mora u budžetu biti dovoljno sredstava da se obezbjedi život dostojan čovjeka svoj djeci i višečlanim porodicama.

Račun za pomoć porodici Badnjar.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: istokrs.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter