Stevo Lazić, po prijavi gradonačelnika Petrovića, ponovo u policiji zato što je pješke prošao kroz parking?


Stevo Lazić, po prijavi gradonačelnika Petrovića, ponovo u policiji zato što je pješke prošao kroz parking?

Kada je jedan tajkun odlučio da u jednom semberskom selu otvori još jednu svoju benzinsku pumpu, bilo je potrebno onemogućiti rad već postojećoj pumpi u tom selu koja je tu postojala više decenija. Sve je bilo jednostavno i njemu nije bilo teško korumpirati bijeljinske lokalne vlasti a još lakše u kriminal ogrezle vlasti na nivou entiteta. Tajkun je organizovao „raskačivanje“ dalekovoda kojim se električnom energijom napajala postojeća benzinska pumpa i ona i dan danas, već pune četiri godine i dalje radi na agregat.

Električnom energijom su se na toj lokaciji napajali svi objekti od 1982 godine, a „raskačeni“ dalekovod je, sa svom potrebnom dokumentacijom, uplanjen na vlasnika benzinske pumpe 1995 godine. 

Sada je došlo novo vrijeme. Vrijeme tajkuna, kriminalaca i poslednjeg ološa koji vlada Republikom Srpskom i kome nije problem da ubije svakoga ko mu smeta i da zato ne odgovara, jer „zarobljene“ institucije Republike Srpske su tu da štite kriminalce i ubice i da im daju sertifikate o poštenju i nevinosti. Tako je danas u Republici Srpskoj sasvim „normalno“ da vašu privatnu imovinu „preuzme“ neki tajkun ako mu se ona „svidi“. 

Pokušava onaj kome je njegovo oteto da makar smijeni korumpiranu lokalnu vlast, koja je prva tajkunu omogućila da uzme ono što je decenijama vlasništvo njegove porodice, a što je u tom trenutku željela i većina naroda. Ali, sa promjenom vlasti, ništa se nije dogodilo. Došao je novi gradonačelnik a sve je gotovo ostalo isto. Samo se „farba“ spoljašnost lokalne vlasti, mahom na Facebook-u, i narod ubjeđuje da kao ništa više nije isto. Tajkun je brzo pronašao „uspješnu konekciju“ i lokalne vlasti nastavljaju kršiti zakone, a stara benzinska pumpa i dalje raditi na agregat.

Onaj kome se pomagalo da dođe na vlast, da bi se sve promijenilo i da bi privatna imovina ponovo postala neprikosnovena a zakoni se poštovali, brzo je „nalegao na rudu“ i on zna zašto iz potaje danas podržava Tajkuna, a zašto se okrenuo protiv onih koji su mu pomogli da dođe na vlast?

Zašto? Možda je odgovor u Facebook statusu koji je večeras objavljen a koji prenosimo u cjelosti:  

Danas sam opet morao u MUP. Ovaj put zbog prolaska kroz PARKING?

ZAŠTO GRADONAČELNIK LJUBIŠA PETROVIĆ ŠTITI NEŠKOVIĆA? Dva puta je gradonačelnik dobio presudu od suda da preispita izdavanje dozvole Neškoviću! Dva puta vraćaju papir bez odgovora? Zašto? Kakva je to „tajna veza“ koja sada povezuje novog gradonačelnika sa Neškovićem? Pa dokle više???!

Nisam ja pomagao dolazak na vlast novog gradonačelnika Ljubiše Petrovića a smjenu bivšega, da bih ja dobio nešto lično (što je nezakonito), nego da svi mi dobijemo gradonačelnika i lokalnu vlast koja će poštovati zakone i raditi kako zakoni nalažu a ne kako to odgovara samo onima koji imaju veze. I zbog toga želim da se sretnem sa Ljubišom Petrovićem ali on to ni po koju cijenu ne želi, kao da ja imam neki virus. 

Prolazio sam kao pješak kroz parking i fotografisao Ljubišino privatno vozilo parkirano na parking mjestu namijenjenom za službena vozila! Međutim, on izrevoltiran mojom šetnjom ponovo me prijavljuje u MUP, sada za neovlašten ulazak u „štićenu zonu“ kako je nazivaju, a gdje nema znaka za zabranu prolaska pješaka i zabranu fotografisanja! Tim parkingom dnevno prođe stotine pješaka, ali eto baš kada sam ja naišao sjedio je na kamerama i mene gradonačelnik opet prijavljuje policiji. Šta je to? 

Klikom na ovu rečenicu se možete upoznati sa cjelokupnim slučajem!

Izvor: Facebook/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter