Godišnjica –slučaja- Dragstes – Nešković: Stevo Lazić -Grad Bijeljina je direktan saučesnik u otimanju moje imovine-


Godišnjica –slučaja- Dragstes – Nešković: Stevo Lazić -Grad Bijeljina je direktan saučesnik u otimanju moje imovine-

Sutra je tri godine agonije u kojoj se nalazi ugledni bijeljinski preduzetnik Stevo Lazić i njegova mala kompanija “Dragstes” zajedno sa njenih stotinjak radnika. Moćnici su odlučili da uzmu nešto što nije njihovo a u čemu ih podržavaju vlasti i republičke i lokalne, te korumpirani službenici nazovi institucija. “Slučaj “Dragstes”” je samo jedan u nizu potreban onima koji su “oteli državu” da bi i preko njega demonstrirali narodu da ne smije da se buni i traži bilo kakva prava, čak ni kada vam ubiju dijete a o oduzimanju lične imovine da se i ne govori. Upravo zbog toga je potreban ovaj slučaj, jer se njime šalje poruka: “ako ovo možemo uraditi nekome poput Steve Lazića, koji nije siromah, možete tek zamisliti šta možemo uraditi vama?!”

U povodu ove godišnjice javnosti se danas obratio Stevo Lazić i njegov “Dragstes”, u cjelosti i bez izmjena prenosimo ovo reagovanje:

GRAD BIJELJINA JE DIREKTAN SAUČESNIK U OTIMANJU MOJE IMOVINE

Svi postupci koje je Grad Bijeljina vodio protiv moje imovine i moje firme a u korist kompanije Nešković su pali od strane svih nadležnih sudova, ali  INSTITUCIJE GRADA BIJELJINA NE POŠTUJU ODLUKE SUDOVA I PONOVO NASTAVLJAJU DA RADE TAKO ŠTO DONOSE ODLUKE PROTIV MENE I MOJE IMOVINE. Postavljam pitanje Gradonačelniku: LJUBIŠA KADA ĆE INSTITUCIJE GRADA POČETI DA RADE SVOJ POSAO U SKLADU SA ZAKONOM U PREDMETU DRAGSTES-NEŠKOVIĆ ? Poslao sam mu pismenu obavjest i molbu da me primi na sastanak u vezi ovog pitanja i do danas nisam dobio nikakav odgovor. Koga se boji Ljubiša ako je Grad Bijeljina radio svoj posao u skladu sa zakonom, zašto bježi od istine?

Napominjem da sam se lično borio za promjene da bude bolji život i građanima i privrednicima na ovim prostorima i pomogao sam lično Ljubiši Petroviću u njegovoj pobjedi, i on to zna i neka me demantuje ako nisam u pravu ! 

Želim da institucije u ovoj državi rade svoj posao u skladu sa zakonom i tražim da mi se vrati moja imovina koja mi je oteta. 

Pravno ću se boriti do kraja ! Vjerujem u pravdu, vjerujem u pobjedu ! 

Danas želim poslati poruku da se  sutra navršile pune 3 godine kako je MOJA IMOVINA OTETA i moja firma pune 3 godine posluje i snadbijeva se strujom preko agregata (u 21 vjeku). Postavljam pitanje svim nadležnim: jel to gospodo POŠTOVANJE USTAVA I OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA KAO ŠTO SU PRAVO NA ŽIVOT PRAVO NA IMOVINU PRAVO NA SLOBODU. Meni i mojoj porodici su oteta sva prava ! Ja se pravno moram boriti, ne samo zbog sebe i svoje porodice i svoje firme i radnika u njoj i njihovih porodica, nego i za buduće generacije, da se ovakve stvari ne ponavljaju ! 

VI KOJI ODLUČUJETE O NAŠIM SUDBINAMA - BUDITE LJUDI

Foto: Infomedia Balkan/Privatna arhiva

Izvor: Infomedia Balkan

Protestna vožnja Bijeljinom: Neću tuđe, svoje ne dam

“Ne tražim tuđe, svoje ne dam” poručio je, nakon protestne vožnje kamionima kroz centar Bijeljine, Stevo Lazić, vlasnik kompanije “Dragstes”. Lazić već tri godine traži zadovoljenje pravde jer mu je, kako kaže, privatna imovina oteta, a benzinska pumpa u Crnjelovu kod Bijeljine radi na agregat.

Stevo Lazić, vlasnik kompanije “Dragstes” ponovo je organizovao protestnu vožnju Bijeljinom, uz sirene i pištaljke, sa tri kamiona na kojima je stajala poruka “Ne tražim tuđe, svoje ne dam”. Lazić tvrdi da mu je dalekovod koji je u njegovom privatnom vlasništvu dva puta oštećen kada je kompanija “Nešković” napravila benzinsku pumpu nedaleko od dalekovoda, a zatim potpuno srušen.

“Srušeni dalekovod je u mom privatnom vlasništvu, on je bio moja privatna imovina. Imam dokumentaciju jedan kroz jedan, postoje urbanistička, građevinska dozvola i upotrebna dozvola. Dalekovod je i uplanjen”, kaže Lazić.

Dodaje da je imovina privatna čak niko i ne spori ali da niko od nadležnih organa nema hrabrosti da nastavi borbu i pomogne mu kao privredniku iz Bijeljine.

Ogorčeni Lazić pita nadležne koji, kako kaže, ništa nisu uradili da mu oteta imovina bude vraćena, da li se tako poštuju osnovna ljudska i ustavna prava. Ističe da želi da institucije počnu da rade svoj posao i vrate mu, kako tvrdi, otetu imovinu.

“Sutra se navršavaju tri godina kako moja benzinska pumpa u Crnjelovu posluje na agregatu. Mi smo i danas dan bez električne energije, u 21. vijeku”, navodi Lazić.

Od borbe, podvlači, neće odustati.

“Ja sam prvog dana rekao da ne odustajem i da nikad neću odsutati. Ne dam očevinu i tu je tačka. Pravno ću se boriti dok god budem živ jer neću djeci da ostavljam problem”, naglašava Stevo Lazić.

On poručuje da će pravnu borbu nastaviti ne samo zbog sebe, svoje porodice, firme, radnika i njihovih porodica, nego i zbog budućih generacija kako se takve stvari ne bi ponavljale.

 

Izvor: rtvbn.com

DODATAK:

Nastavljeno suđenje zbog dalekovoda između kompanija “Nešković” i “Dragstes” - 15.10.2021 18:27

Pred Osnovnim sudom u Bijeljini danas je glavni pretres optuženom Stevici Grebiću kojem se sudi za krivično djelo oduzimanje i oštećenje tuđe stvari, a u vezi rezanja elektro-žica zbog čega benzinska pumpa “Dragstes” već 15 mjeseci radi sa agregatom.
Pred sudijom Aleksandrom Despenićem, danas su svjedočili Cvija Lazić, majka Steve Lazića, vlasnika Kompanije “Dragstes”, koja je izrazila očekivanje da se njenoj porodici vrati imovina (dalekovod), koji je nezakonito odspojen sa elektro-mreže. Prema njenim riječima, ona i suprug dali su u vlasništvo dalekovod sinu Stevi.

Cvija Lazić sa sinom Stevom pored agregata koji koriste 15 mjeseci

“To je moja životna želja da se sinu vrati njegovo. Neshvatljivo je da neko dođe i osječe žice”, rekla je Lazićeva i izrazila nadu da će sud biti pravičan u ovom predmetu. Ona je istakla da su ona i njen suprug bili vlasnici dalekovoda punih 30 godina.
Prvi svjedok danas je bio Branislav Gojković, koji je sporne 2020. godine radio u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.
“Ne znam ni zašto sam pozvan”, bilo je prvo što je rekao ovaj svjedok.
Na pitanje okružnog tužioca Nebojše Jovanovića o slučaju “Dragstes” i “Nešković”, svjedok Gojković izjavio je da je izdao pismeno rješenje o zabrani radova na pumpi “Nešković”, odnosno ispod dalekovoda.
“Da su radovi nastavljeni, pismeno su me obavijestili iz Kompanije ‘Dragstes’, inače ne bih znao. Imali smo ukupno dvije kontrole na toj lokaciji”,
rekao je Gojković.

Potom, kaže on, naloženo da se pumpa “Nešković” oblijepi trakama, ali ih je, njemu, neko nepoznat uklonio, ali da se lično uvjerio da je ostala tabla “Zabranjeni radovi”.

Na pitanje tužioca Jovanovića, svjedok je pomalo nejasno i bez detalja rekao da ga je poslije Kompanija “Nešković” obavijestila da su nedostaci otklonjeni. Odgovarajući na pitanje branioca optuženog Slobodana Govedarice, da li je moguće da neko presječe elektro-žice sa krova pumpe,  rekao je da ne zna.
“O svemu ovome, detaljno sam davao izjave tri puna dana u dobojskoj policiji, obzirom da živim u Doboju. Predao sam i svu dokumentaciju o ovom slučaju”, naglasio je Gojković.

Miroslav Mićić, treći današnji svjedok, zaposlen u “Elektro-Bijeljini”, izjavio je da je u spornom periodu bio sa ekipom ali na drugom kraju Crnjelova.
“Radili smo na drugom kraju, a posle smo čuli za slučaj o kojem se danas priča. Na terenu smo obaviješteni da su dva kabla na dalekovodu oštećena”, rekao je on. Na pitanje tužioca da li su dva elektro kabla presječena, svjedok je rekao da ne zna.

Tada je, prema riječima svjedoka Mićića, u Crnjelovu bez električne energije ostalo oko 2.500 stanovnika ovog najvećeg bijeljinskog sela.

Odgovarajući na pitanje tužioca, svjedok je rekao da ga je o svemu obavijestio šef, da je na licu mjesta vidio da vise dva kabla, što je, kako je rekao, prijavljeno bijeljinskoj policiji.
Mićić je rekao da “Elektro-Bijeljina” nije nikada popravila dalekovod niti izvršila spajanje istog na elektro-mrežu.

“Dalekovod je privatno vlasništvo ‘Dragstesa’”, rekao je svjedok Mićić, navodeći da je zbog ovog slučaja oštećena i “Elektro-Bijeljina”, ali da on nije iz te struke da priča o toj temi.

LAZIĆ: NETRAŽIM TUĐE, SVOJE NE DAM!

“Iako je sve ovo što se desilo oko dalekovoda neshvatljivo za zdrav razum i normalnog čovjeka, da vam otmu očevinu, ne gubim nadu u pravednost, a pravosudne institucije neka počnu da rade”, rekao je za naš portal Stevo Lazić, vlasnik “Dragstesa”.

Stevo Lazić, vlasnik Kompanije "Dragstes"

Lazić tvrdi da, po cijenu borbe do Strazbura, neće odustati da vrati ono što je pripadalo njegovom ocu, navodeći da porodično nasljeđe neće dati ni po koju cijenu.
Suđenje će biti nastavljeno 2. decembra u 12.00 časova.

Piše: Zorica Kusmuk
Foto naslovna: bijeljinalive.com
Video: BN Televizija
Izvor: zoricakusmuk.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter