Smjena u ATV - Dragana Došen dolazi umjesto Vedrana Škore - Odlazi i -Apostrof-


Smjena u ATV - Dragana Došen dolazi umjesto Vedrana Škore - Odlazi i -Apostrof-

Dragana Došen, dugogodišnja direktorica ID “Euroblic Press” d.o.o., izdavača EuroBlica za RS i BiH, uskoro će zamijeniti Vedrana Škoru na mjestu direktora banjalučke Alternativne televizije, saznaje Istinito.

Posljednjih nekoliko sedmica u banjalučkim medijskim kuloarima se spekulisalo da će Vedran Škoro, voljom novih vlasnika ATV, biti smijenjen sa direktorske funkcije na koju je došao nakon što je ovu televiziju početkom prošle godine kupio banjalučki biznismen Slobodan Stanković. Navodno, za vlasnički udio od 56% Stanković je platio 4,5 miliona KM.

Javna je tajna da ATV-om upravlja sin Milorada Dodika, Igor Dodik, a da je preuzimanje ove televizije od strane tajkuna bliskog vlasti samo paravan. Navodno je i sam Stanković jednom izjavio da je “ATV kupio malom za rođendan”.

Uskoro bi trebalo da dođe do primopredaje direktorske dužnosti na ATV, a Dragana Došen već se oprostila sa redakcijom banjalučkog “EuroBlica” kojom je upravljala punih devet godina.

Škoro je na čelo ATV došao početkom marta prošle godine i jedan od prvih poteza mu je bila smjena glavnog urednika informativnog programa Vlatka Vukotića i šefa Deska Rajne Radosavljević.

Navodno, jedan od uslova nove direktorice ATV Dragane Došen jeste da se ukine i autorska emisija Vedrana Škore, “Apostrof”.


Izvor: Istinito