Skandal u SAD: Tramp snimljen u krađi glasova (Video)

Skandal u SAD: Tramp snimljen u krađi glasova (Video)

Američki predsjednik Donald Tramp pokušao je natjerati državnog službenika Georgije da ukrade glasove u njegovu korist, objavio je Washington Post koji je priložio i audiosnimku razgovora.

Razgovor, dio kojeg je objavio Washington Post, trajao je sat vremena, a u njemu su učestvovali Tramp, državni službenik Georgije Brad Raffensperger te još nekoliko visokopozicioniranih republikanaca i pravnika, prenosi Index.

Tramp u razgovoru konstatuje da su ljudi u Georgiji bijesni.

"Vidi, sve što tražim je da pronađeš 11.780 glasova. Jedan više nego što imamo", kaže Tramp i ponavlja da su pobijedili na izborima.

Državni službenik mu kaže da to ne može napraviti. Tramp cijelo vrijeme insistira da pronađe glasove i ponavlja da je on pobjednik. Pita jesu li namješteni izbori, govori da se o tome priča. Državni službenik mu govori da to nije tako, a Tramp mu prijeti i govori da krši zakon.

Bijela kuća još ništa nije komentarisala.

Ako je snimak autentičan, a zasad nema dokaza da nije, radi se o vjervatno najvećem skandalu Trampove političke karijere.

Donald Tramp izgubio je na izborima početkom novembra od demokrata Dža Bajdena. No, Tramp ne priznaje poraz i tvrdi da je pokraden. Inauguracija novog predsjednika trebala bi se održati 20. januara.

Izvor: Vijesti.ba