Siniša Trkulja: Pravo lice ministra


Siniša Trkulja: Pravo lice ministra

Građani BiH su jedno veliko stado ovaca, podijeljeno u tri tora, koje šiša i vuče za nos kako ko stigne.

Ovakvu poruku sa rođendanske žurke, u vrijeme mjera zabrane zbog pandemije, iz jednog sarajevskog restorana poslali su im državni ministar Staša Košarac, otvorite oči i uši, šef Opšte abdominalne hirurgije KCUS Jusuf Šabanović. Društvo im je pravio i Nihad Fejzić, koji je inače i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronom u Kantonu Sarajevo.

Tri čovjeka koja bi po funkcijama trebala da budu primjer kako se poštuju zakoni slavljenički su obilježili krizu koja je do temelja uzdrmala cijelu planetu. Građani koji ostaju bez porodica, posla, kao i oni koji će podizati minimalce, mogli su samo da vide bahatost onih zbog kojih je ova zemlja među najjadnijim u svijetu.

Federacija je uradila svoj posao, Šabanović je smijenjen, ali smo od Košarca umjesto ostavke dobili izvinjenje.

Sramota!

Košarac je kršenjem zabrana ponizio Srpsku, koja ga je (ne)zasluženo lansirala u ministarsku fotelju. Da zlo bude veće, ministar je ponizio i sve one koji već dva mjeseca sjede u izolacijama, ne samo u Srpskoj, već i u cijeloj BiH.

Lično bih volio da znam koje je pravo lice Staše Košarca – ono prije izbora Savjeta ministara ili ovo sad, kad je sjeo u fotelju.

Ministar je u ”omraženom političkom Sarajevu” sjedio sa “neprijateljima” Bošnjacima bez obzira na sve zabrane i apele.

Do prije samo nekoliko mjeseci oni koji su sjedili u Sarajevu u društvu Bošnjaka za Košarca i njemu slične bili su izdajnici. Da li je tako i sad, ministre Košarac? Građani očekuju odgovor.

Milorad Dodik se oglasio i “otpisao Košarca iz stranke”. To ipak nije dovoljno, jer ministar akšamlija mora da bude smijenjen. Republika Srpska će biti ugrožena samo njegovim ostankom na funkciji, a ne smjenom.

Milorad Dodik mora da zna da se tokom godina Košaraca u SNSD nakotilo mnogo. Veliki broj njih sjedi na mnogim funkcijama, gdje ruše i njega kao lidera stranke, ali i Republiku Srpsku.

U SNSD ima sposobnih i pametnih ljudi, koji čekaju šansu. Krajnje je vrijeme, gospodine Dodik, za rezove. Strpljenje u narodu je na izmaku.

Piše: Siniša Trkulja

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks