Dr Milan Blagojević za Infomedia Balkan: Jesmo li bez kičme?


Dr Milan Blagojević za Infomedia Balkan: Jesmo li bez kičme?

Priča o razdruživanju koju promoviše vlast u Republici Srpskoj je besmislena, u to nemam nimalo sumnje.

Međutim, današnjom svojom izjavom prof. dr Jelena Trivić iznosi svoju bojazan da pričom o tome "rizikujemo da nam oduzmu i ovlašćenja koja trenutno imamo".

S obzirom na to, bio bi red da, kad je već to rekla, kaže i KO ĆE TO REPUBLICI SRPSKOJ ODUZETI NjENA (I NAŠA) DEJTONSKA I USTAVNA OVLAŠĆENjA, KAO I PO KOM PRAVNOM OSNOVU.

Ovako kako je Trivićeva iznijela svoju bojazan, izgleda da ona, koja nije nižerazredna političarka, zna da postoji takva mogućnost pa u tom slučaju zna i ko su oni koji bi nam oduzeli "i ovlašćenja koja trenutno imamo", kako je danas izjavila.

Stoga bi u najmanju ruku profesorka Trivić trebala našoj javnosti da objasni da li je to možda bio samo njen lapsus linguae ili je pak stvarno mislila to što je rekla. U ovom drugom slučaju bio bi red da kaže našoj javnosti ko je taj koji će Republici Srpskoj oduzeti ono što su njene ustavne nadležnosti i kakav bi u tom slučaju bio njen stav i ponašanje prema tom nasilju nad Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom u cjelini. Nadam se da se u slučaju tog nasilja koje Trivićeva najavljuje ona ne bi pomirila sa tim.

Ako joj ovo nije bila greška u izražavanju onda me njena današnja izjava u navedenom dijelu podsjeća na dio iz  kazivanja Matije Bećkovića iz 2009. godine kada je, ukazujući na srpske slabosti i šta smo prihvatili za samo 10 godina, od bombardovanja 1999. do tog njegovog kazivanja 2009. godine, rekao da smo prihvatili: "da nam kičma više nije potrebna i da ćemo bez kičme živeti mnogo bolje".

Za Infomedia Balkan
Dr Milan Blagojević, ugledni univerzitetski profesor i doktor pravnih nauka, bivši član Senata Republike Srpske i pravni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, sudija Okružnog suda u Banja Luci koji je odbio da primijeni Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, koji je nametnuo visoki predstavnik u BiH, što je prvi takav slučaj u BiH pravosuđu.

Foto naslovna: Face TV/Screenshot/klix.ba/Dr Milan Blagojević
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter