Ruski mediji objavili video i fotografije na kojima su zarobljeni ukrajinski vojnici iz Alabame u SAD? (Video)


Ruski mediji objavili video i fotografije na kojima su zarobljeni ukrajinski vojnici iz Alabame u SAD? (Video)

Ruski mediji emitovali su fotografije i snimke na kojima se, kako navode, nalaze dvojica zarobljenih američkih državljana koji su se borili na ukrajinskoj strani, što bi mogla da bude prva zvanična potvrda da je "američki dvojac" u zarobljeništvu.

Ruska "Izvestija" prikazala je video za koji se navodi da je kratak intervju sa Endijem Hajnom (27) iz mesta Hartsel u američkoj državi Alabama, dok je "Raša tudej" prikazala fotogorafije muškarca pod imenom Aleksandar Druejk (39) iz mesta Tuskalusa, Alabama, preneo je Rojters.

Članovi njihovih porodica su u sredu rekli da o njima nije bilo informacija nedelju dana i nisu krili zabrinutost da su možda zarobljeni.

U odvojenom video snimku od šest sekundi na aplikaciji Telegram, muškarac sa bradom i američkim akcentom govori u kameru "moje ime je Aleksandar Druejk i ja sam protiv rata", a onda je to isto rekao na ruskom.

I Hajn govori u kameru da je protiv rata, na ruskom jeziku.

U nastavku ove vijesti pogledajte ekskluzivni video razgovor sa dvojicom zarobljenih vojnika ukrajinske vojske koji su američki državljani (Alabama) i koji su kao dobrovoljci došli u Ukrajinu a koji je snimio Miodrag Zarković, jedini novinar sa naših prostora koji je gotovo neprekidno u Ukrajini još od prije početka tragičnog sukoba i koji sve što snimi objavljuje na jednom od najboljih youtube kanala na našem jeziku HelmCast.

VIDEO:

 

Foto naslovna: ABC News
Video: HelmCast/youtube.com
Izvor: Tanjug/rtvbn.com
 

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter