RTS u panici - Najavom blokade prelaze granicu legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska


RTS u panici - Najavom blokade prelaze granicu legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska

Kolegijum Radio-televizije Srbije (RTS) ocenio je danas da najavljenom blokadom zgrade RTS-a, organizatori protesta “Jedan od pet miliona” u Beogradu “prelaze granicu koja postoji izmedju legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska na sve zaposlene u Javnom servisu”.

Kolegijum RTS-a je u saopštenju naveo da “veoma dobro zna da su protesti jedan od načina na koji gradjani izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog nerešavanja nekog pojedinačnog problema ili loše uredjenih odnosa u društvu ili po njihovom mišljenju neprimerenih poteza vlasti”.

“Jednako tako, jasna nam je razlika izmedju legitimnog protesta i nedopustivog pritiska na novinare i sve zaposlene u Javnom medijskom servisu”, stoji u saopštenju.

Organizatori protesta “Jedan od pet miliona” najavili su da će na subotnjem skupu u Beogradu blokirati zgradu Radio televizije Srbije na sat vremena, a ta “blokada upozorenja” biće održana pod parolom “Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas”.

“Pošto rukovodstvo Javnog servisa ne da istini prostor u informativnom programu, pokazaćemo im mi kako izgleda ‘Dnevnik slobodne Srbije'”, najavili su organizatori protesta.

Predsednik Zajedno za Srbiju i jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je ranije danas da će jednosatnom “blokadom upozorenja” zgrade RTS-a na protestu u Beogradu okupljeni gradjani poručiti režimu da se ne mire sa medijskim mrakom.


Izvor: Beta