RTL u problemu zbog vijesti o pedofilima, pretučen muškarac

RTL u problemu zbog vijesti o pedofilima, pretučen muškarac

Njemačka RTL našla se na udaru kritika nakon što je građanin Bremena pretučen kad su napadači pomislili da je riječ o pedofilu o kom je izvještavala ova televizija.

To je saopštilo Državno tužilaštvo u Bremenu.

“Protiv RTL se vodi istraga koja bi trebalo da pokaže da li postoje osnove za počinjeno krivično djelo“, rekao je portparol Državnog tužilaštva u Bremenu Frank Pasade, prenosi Hina.

Navodi se da se policiji prijavio građanin Bremena koji je zajedno sa grupom drugih muškaraca prije nekoliko dana pretukao i teško povrijedio neimenovanog 50-godišnjaka, pošto su mislili da se radi o osobi za koju se u emisiji RTL tvrdilo da je pedofil. Žrtva napada se više ne nalazi u životnoj opasnosti.

U prilogu informativnog programa RTL govorilo se o pedofilu koji navodno mirno živi u jednoj bremenskoj četvrti, nakon čega je grupa građana napala nedužnog susjeda.

Policija tvrdi da se povrijeđeni čovjek uopšte ne pojavljuje u prilogu, a i muškarac kojeg je RTL zaista i snimio, prema navodima policije, takođe nema nikakve veze sa pedofilskom scenom.

Taj drugi muškarac je istog dana kada je prilog prikazan obavijestio policiju i tvrdio da ga je ekipa RTL danima pratila po četvrti.

Navodi se da je portparol RTL Matijas Belhofer iznio tvrdnju da se u prilogu ni u jednom trenutku ne tvrdi da je riječ o pedofilu.

RTL je “lovio“ pedofila koji se na internetu predstavljao kao djevojčica i pokušao da dogovori susret sa drugom djecom na internet forumu.


Izvor: B92