Ristovski - Izgleda Dodik me prevario - Premijera filma na BN televiziji od 1.marta naredne godine


Ristovski - Izgleda Dodik me prevario - Premijera filma na BN televiziji od 1.marta naredne godine

"Žao mi je jedino što me je, izgleda, Dodik prevario. Obećao je pare za film, ali se više ne javlja. Biće to moje veliko razočaranje ako tako ostane", kaže Ristovski.

Nakon više od sedam godina, Lazar Ristovski uspio je da snimi istorijski spektakl "Kralj Petar Prvi", inspirisan romanom "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića. 

Glumac i producent kaže u intervjuu nedelje za Kurir da mu je ova uloga kao i cio film po mnogo čemu najvažniji u životu. 

Država Srbija dala je kompletan novac da se snimi serija "Kralj Petar Prvi". 

"Film pod istim naslovom finansiran je dijelom od novca koji je projekat dobio na konkursima kao i drugi srpski filmovi, i to mnogo manje, i dobio je novčanu pomoć od grada Novog Sada i Beograda. Ostatak novca, od skoro dva miliona evra, dali su sponzori, a dio novca smo uložili mi kao porodica, to jest, naša producentska kuća "Zilion film", kaže Ristovski.

Dodaje da je uložio sam i sav novac koji je dobio od karata iz pretprodaje, koje je, kako navodi, dao po duplo jeftinijoj ceni da bi film učinio pristupačnim siromašnijem dijelu društva. 

Naglašava da zato ovaj film djeluje tako moćno. 

"Žao mi je jedino što me je, izgleda, Dodik prevario. Obećao je pare za film, ali se više ne javlja. Biće to moje veliko razočaranje ako tako ostane", kaže Ristovski, koji je u nedavnoj kampanji podržao Dodika.

Inače, prava za televizijsku premijeru filma "Kralj Petar Prvi" otkupila je BN TV. 

Film će biti emitovan u programu BN TV, u udarnom terminu, nakon 1. marta naredne godine.  


Izvor: BN TV