Psihijatar i psihoterapeut opisali način liječenja Milene Radulović

Psihijatar i psihoterapeut opisali način liječenja Milene Radulović

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kako saznaje Tanjug, danas su saslušana posljednja dva predložena svjedoka u istrazi protiv vlasnika privatne škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), osumnjičenog da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

Saslušani posljednji svjedoci u istrazi protiv Mike Aleksića: Psihijatar i psihoterapeut opisali način liječenja Milene RadulovićFOTO: M. ILIĆ, D ZIVANCEVIC/RAS KOMBO

Saslušani su psihijatar i psihoterapeut kod kojih se ranije liječila glumica Milena Radilović, koja je prva prijavila silovanje, a ispitani su na predlog njenih advokata. Oni su u svjedočenju detaljno opisali način Radulovićkinog liječenja, odnosno faze liječenja kroz koje je prolazila nakon trauma koje je preživela u školi glume sa Aleksićem.

Jedan od njenih punomoćnika, advokat Jugoslav Tintor, potvrdio je Tanjugu da u ovoj istrazi nema novih dokaznih predloga i da se sada očekuje odluka tužilaštva o podizanju optužnice. Nakon formalnog završetka istrage, tužilaštvo ima zakonski rok od 15 dana za odluku o podizanju optužnice, piše Kurir.

Tužilaštvo je krajem prošle sedmice odlučilo da ispita psihijatra i psihoterapeuta, nakon što je u srijedu zvanično saopštilo da je istraga završena.

Aleksiću je u petak, 9. aprila, pored ostalih razloga, Apelacioni sud produžio pritvor za još mjesec dana jer navodeći da istraga protiv njega još nije okončana, a da je “neophodno sprovesti radnje na koje tužilac ukazuje u svom predlogu”.

Apelacioni sud je Aleksiću produžio pritvor i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti, s obzirom da se sve dešavalo u njegovoj školi glume.

Protiv Aleksića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istragu za ukupno 19 krivičnih djela – 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmjelile su se i druge djevojke.

Jedna od djevojaka je u vrijeme napastvovanja bila maloljetna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Foto naslovna: M. Ilić/D. Zancevic/RAS KOMBO

Izvor: infosrpska

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter