Propagandni rat bijesni: Rusija -Dokazi- kijevskog režima su još jedna provokacija


Propagandni rat bijesni: Rusija -Dokazi- kijevskog režima su još jedna provokacija

- Fotografije i video materijali koje je objavio kijevski režim, a koji navodno svjedoče o zločinima ruske vojske u gradu Buča kod Kijeva, još su jedna provokacija, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da su se sve ruske jedinice potpuno povukle iz Buče 30. marta, dan nakon razgovora delgacija licem u lice između Rusije i Ukrajine u Turskoj, prenijela je agencija RIA Novosti .

"Štaviše, 31. marta gradonačelnik grada Buča Anatolij Fedoruk je u svojoj video poruci potvrdio da u gradu nema ruskih vojnika, ali nije ni pomenuo nijednog lokalnog stanovnika koji je ubijen na ulicama vezanih ruku. Stoga nije iznenađujuće što su se svi takozvani "dokazi zločina" u Buči pojavili tek četvrtog dana, kada su u grad stigli službenici SBU (Služba bezbednosti Ukrajine) i prestavnici ukrajinske televizije", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Fotografije i video snimci iz Buče su lažni i kijevski režim ih je inscenirao za zapadne medije, kao što je to urađeno u porodilištu u Mariupolju i u drugim gradovima, istaklo je rusko Ministarstvo, prenio je TAS S.

Foto naslovna: AP/Tanjug
Izvor: tanjug.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter