Produžen pritvor Miroslavu Miki Aleksiću

Produžen pritvor Miroslavu Miki Aleksiću

Apelacioni sud produžio je, za još 30 dana, pritvor Miroslavu Miki Aleksiću, učitelju glume kog su polaznice optužile za silovanje.

Aleksić se, podsjećanja radi, tereti za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad više djevojaka.

Za ovaj slučaj javnost je saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpila od svog profesora glume.

Za slučaj, koji je duboko potresao srpsku javnost, saznalo se nakon što je glumica Milena Radulović istupila i javno ispričala šta je pretrpila od Aleksića. Ona je u tužilaštvu saslušavana čak pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispriča šta je preživjela.

– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se – rekla je ranije glumica u ispovesti za Blic.

Ispičala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine. Ona je tada imala 17 godina, a on 61.

– Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubijeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica – rekla je ona.

Nakon što su ove dvije hrabre glumice javno pričale o svemu što su doživjele, oglasile su još neke djevojke, žrtve profesora glume. Tužilaštvo zasad tereti Aleksića da je počinio silovanja i nedozvoljene polne radnje od 2008. do 2020. godine, na štetu šest djevojaka, od kojih je jedna trenutno maloljetna.

Saslušanja obe glumice trajala su po nekoliko sati i bila su poprilično potresna za djevojke.

Mediji su u više navrata isticali da je policija posljednjih dana dobila brojne prijave Aleksićevih žrtava, ipak, ovo nije zvanično potvrđeno. Inače, Aleksić je jedan od najistaknutijih profesora glume u Srbiji.

Dosad je veliki broj glumaca prošao kroz školu Mike Aleksića.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter