Preminuo Šon Koneri (Foto)

Preminuo Šon Koneri (Foto)

Koneri je igrao u ukupno sedam filmova o Džejmsu Bondu. Pored njih glumio je i u filmovima Nesalomivi, Ime ruže, Lov na Crveni oktobar, Indijana Džouns i poslednji krstaški pohod i mnogim drugim. Škotski glumac Šon Koneri  preminuo je danas u 91. godini života, prenosi BBC. On je filmski i pozorišni glumac koji je javnosti najpoznatiji kao prvi filmski Džejms Bond.

Koneri je igrao u ukupno sedam filmova o Džejmsu Bondu. Pored njih glumio je i u filmovima Nesalomivi, Ime ruže, Lov na Crveni oktobar, Indijana Džouns i poslednji krstaški pohod i mnogim drugim. Godine 2000. Koneri je dobio titulu viteza. Povukao se sa filma u aprilu 2011.

Izvor: vijesti.me

Preminuo Šon Koneri: Mogao je da ima bilo koju ženu, ali kada je video Mišelin OSTAO JE KAO GROMOM POGOĐEN i desila se ZABRANJENA LJUBAV

Proslavljeni škotski glumac Šon Koneri preminuo je danas u 90 godini, javljaju svetski mediji. Šon Koneri ostaće upamćen po mnogo čemu - mnogima je on sinonim za Džejmsa Bonda. Ostaće upamćen i kao jedan od najpoželjnijih muškaraca u istoriji kinematografije, ali njegovo srce pripadalo je Mišelin Rokebrin.

Pre Mišelin, Šon je bio u braku sa Dajanom Silentom. Međutim, brak sa Mišel Rokenbrun ubraja se u najdugovečnije holivudske brakove, a priča iza njega jedna je od najzanimljivijih.

Foto: pinterest.com

Holivudski brakovi obično su kratkotrajni, međutim, Mišelin je stekla reputaciju žene koja ume da zaštiti svoje bračne interese. Tako se govorkalo da, kada Ketrin Zita Džons u intervjuima opisivala svoje poljupce sa Šonom Konerijem i udubljivala se u njegovu tehniku ljubnjenja, da joj je Mišelin poručila da smanji doživljaj.

Inače, Šon i Mišelin upoznali su se u Maroku, na golf turniru koji se odigrao 1970. godine, a kasnije su govorili da je to bila ljubav na prvi pogled. Šon je jednom prilikom rekao da, kada je prvi put video Mišelin, osetio se kao da ga je munja pogodila.

"Prvo sam videla Šona okrenutog leđima. Prvo sam pomislila kako je veličanstven. Nisam ni znala da je to poznati glumac. Nisam ni znala kako se zove. Bilo je neverovatno, te noći sam ga sanjala. Nosio me u naručju i bila sam presrećna. Ujutru sam se probudila i pomislila da će sve biti baš kako treba. I dogodilo se: otišla sam na golf turnir, srela sam njegove oči i zaljubila se za ceo život," ispričala je Mišelin, međutim, oboje su tada bili zauzeti. Zato su se vratili svojim tadašnjim partnerima. A onda, dve godine kasnije, Šon je poslao pismo Mišelin. Pozvao ju je da se nađu u Marbelji.

Foto: Alvaro Canovas/Gettyimages/pinterest.com

Njena prva reakcija je bila: "Šta on misli ko je on?" Ali čim je odbila sastanak dobila je sledeću poruku: "Nedostajala si mi... Ne mogu da prestanem da mislim na tebe..." I srce joj se rastopilo. Iako je živela sa drugim muškarcem, nije mogla da prestane da misli na svog Džejmsa Bonda.

Postojala je još jedna prepreka: zaljubljeni par je govorio različitim jezicima. Šon nije znao francuski, a Mišelin nije znala engleski. Ali to im nije bila smetnja. Kada su novinari pitali Šona kako komuniciraju, on je tada rekao: "Postoji još jedan jezik - govor tela!". Godinama su bili razdvojeni kontinentima, jer je Mišelin živela u Severnoj Africi, a Šon u Holivudu.

"U početku smo retko imali prilike da se vidimo. Na kraju krajeva, Mišelin je sa decom živela u Africi, a ja sam putovao po svetu snimajući filmove. Jednom smo stajali na aerodromu u različitim linijama. Gledao sam drugu liniju gde su bile vidljive samo noge. Prepoznao sam njene noge i otrčao sam u drugu liniju da se sretnemo. Prepoznao bih je među stotinama!"

Foto: Šon Koneri sa suprugom Mišelin kada je napunio 80. Foto: EPA/ARMANDO ARORIZO

U maju 1975. godine, par se venčao i zavetaovao na ljubav do kraja života. Tokom devedesetih godina preselili su se na Bahame, a do kraja su se stalno držali za ruku.

Piše: T.G.
Izvor: zena.blic.rs/puls-poznatih/preminuo-son-koneri

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks