Premijerka rijaliti duha Ana Brnabić na strani vlasnika -Pinka- Željka Mitrovića, umesto na strani zaštite kulture


Premijerka rijaliti duha Ana Brnabić na strani vlasnika -Pinka- Željka Mitrovića, umesto na strani zaštite kulture

Svedoci smo potpuno sulude situacije u kojoj ministar kulture sa pravom iznosi stav da televizije koje emituju rijaliti programe treba dodatno oporezovati, a onda ne samo da ga napadnu vlasnici tih televizija već i predsednica Vlade čiji je član.

Nekoliko puta smo videli kako Ana Brnabić omalovažava inteligenciju i integritet građana Republike  Srbije, ali sada vidimo da se na isti način odnosi i prema svojim najbližim saradnicima. Ona je otvoreno podržala primitivne napade Željka Mitrovića na ministra Vukosavljevića zbog njegovog stava o rijaliti programima i time pokazala šta su joj prioriteti - zaštita režimskog glasila, a ne zaštita kulture.

Iako žestoka opozicija vladajućem režimu, Dveri nikada svojim delovanjem nisu radile na podrivanju ugleda institucija naše države. Naprotiv, kritika koju stalno upućujemo suštinski ozdravljuje posrnule institucije, čak iako ona najčešće nije uvažena. Ovaj put, Savet za kulturu srpskog pokreta Dveri upozorava premijerku Anu Brnabić da se ne igra daljim urušavanja ugleda sopstvene premijerske pozicije i pozicije svojih ministara.

Iako je to trebalo dosta ranije da uradi, mi svakako pozdravljamo izjašnjavanje ministra Vukosavljevića o štetnosti rijaliti programa po razvoj kulture i potrebi da se ovakvi programi dodatno oporezuju. Osuđujemo napade i Željka Mitrovića i Ane Brnabić na ministra koji se ohrabrio i izneo svoj stav. Pink jeste privatna televizija, kako kaže premijerka, ali televizija kojoj je dodeljena nacionalna frekvencija i može da podleže zakonski utvrđenim ograničenjima u pogledu programskog sadržaja sa ciljem zaštite javnog interesa.

Naša poruka za ministra Vukosavljevića je sledeća: ako želite da se oduprete urušavanju kulture morate stati najpre na put politici SNSa koja deli umetnike Srbije po partijskoj pripadnosti, sve i ako je to bila politika svih dosadašnjih ministarstava. Napravite iskorak, ugledajte se na Savez za Srbiju, gde smo se okupili mi veoma različiti, da bismo sačuvali ono što nam je svima najvažnije – našu otadžbinu i njenu budućnost. Kaže se u saopštenju Saveta za kulturu srpskog pokreta Dveri.

 
Izvor: Infomedia Balkan