Pljačka za Ginisa – Elektroprivreda Srpske rampu za parking platila 650 000 maraka!? (Video)


Pljačka za Ginisa – Elektroprivreda Srpske rampu za parking platila 650 000 maraka!? (Video)

Sve je više hijena među ljudima koje glođu sve pred sobom, ne ostavljajući ništa iza sebe. Zloglasni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović mogao bi ući u Ginisovu knjigu rekorda sudeći po razmjerama pljačke tokom javnih nabavki, o čemu svjedoči i tender o nabavci opreme za modernizaciju i digitalizaciju patkinga!?

Prvo što upada u oko je nevjetovatna činjenica da se Elektroprivreda Republike Srpske bavi naplatom patkinga i da nabavlja rampe i opremu za digitalnu naplatu parkinga, u skladu sa projektom grada Trebinja, jer je to posao lokalne samouprave.

Sa druge strane postavlja se pitanje kako par rampi i kamera za prepoznavanje i skeniranja tablica košta skoro 650 000 maraka, ili 547 700 maraka bez PDV-a, koliko je Luka platio beogradskoj firmi Automatik DOO, jer bi za taj novac mogli da kupe cijeli parking ispred Elektroprivrede Republike Srpske, a ne postavljanje par običnih željeznih rampi sa kućištem i kamerom.

Ono što je najčudnije je podatak da se istovremeno potpuno identična oprema i rampe postavljaju, od istog dobavljača, beogradske firme Automatik DOO, postavlja i ispred Tržnog centra Kort, koji se nalazi preko puta Elektroprivrede Republike Srpske, a u formalnom je  vlasništvu druga Laza Brkovića, desne ruke Luke Petrovića, čija firme Segment godinama od Luke, Elektroprivrede, HET-a, grada, javnih preduzeća i ustanova dobija milionske tendere.

Postoji osnovana sumnja da se radi o zloupotrebi, i da je Luka izmislo posao kako bi platio Lazu opremu za naplatu parkinga, te dobro omastio brkove u preskupo plaćenom poslu. Sve ovo bi trebala da provjeri policija i tužilaštvo, te kazni one koji su grubo i brutalno zloupotrijebili položaj.

To nije sve. Poštanske usluge Elektroprivreda Republike Srpske platila je skoro 20 miliona Poštama Srpske, ali o tome više detalja sutra. Pogledajte u nastavku video prilog o brutalnoj pljački naroda, koji stalnim poskupljenjima struje plaća cijenu srpske pljačke i otimačine preko namještenih tendera…

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter