Čovjek koga su tri ljekara proglasila mrtvim probudio se pred autopsiju, niko ne zna šta se dogodilo


Čovjek koga su tri ljekara proglasila mrtvim probudio se pred autopsiju, niko ne zna šta se dogodilo

Španski zvaničnici bili su šokirani kada se zatvorenik koga su tri ljekara proglasila mrtvim probudio u mrtvačnici, nekoliko sati prije početka njegove odbukcije. Zatvorenik Gonzalo Montoja Himenez nije pokazivao znake života kada su ga pronašli u njegovoj ćeliji i prebačen je u mrtvačnicu u vreći za tijelo.

Patolozi su se šokirali kada su iz vreće za tijelo čuli čudne zvuke - hrkanje. Himeneza, koji je bio u maksimalno čuvanom zatvoru zbog pljačke, prvo su pregledala dvojica dežurnih ljekara, nakon što su ga čuvari pronašli kako sjedi onesviješćen na stolici u ćeliji. Nikakvih znakova nasilja nije bilo.

Pošto nisu osjetili puls, lekari su ga proglasili mrtvim a sat kasnije i forenzičar koji je ponovo pregledao tijelo.

Himenez je spakovan u vreću za tijelo i u frižider, sa oznakama na tijelu gde treba sjeći za autopsiju. A onda su forenzičari čuli zvuke iz vreće i kada su je otvorili, zatekli su živog Himeneza, prenosi El Espanjol.

Himenez je potom prebačen u drugu bolnicu kako bi se oporavio od misteriozne bolesti, prenio je ScienceAlert.

Dan prije "smrti", Himenez se žalio da se ne osjeća dobro i, iako ljekari ne znaju šta je izazvalo njegovo stanje, ljekari navode da je njegovo tijelo pokazivalo znake cijanoze - ljubičastih fleka na koži koje se pojavljuju zbog slabe cirkulacije ili nedostatka kiseonika, i rigor mortisa.

Ljekari su španskim medijima rekli da bi uzrok lažne smrti možda mogla da bude katalepsija, kada tijelo upada u stanje nalik transu ili napadu, pacijent gubi svijest i svaki osjećaj i ukoči se.

Nije poznato kako je Himenes postao kataleptičan iako boluje od epilepsije koju tretira lijekovima. Njegova porodica kaže da mu u zatvoru često nije lako da na vrijeme uzima lijek pa je moguće da je to bio razlog napada.

Himenezu je bilo potrebno 24 časa da se "vrati među žive", povrati svijest i progovori i ljekari kažu da je, čim se stabilizovao, pitao da li može da vidi svoju ženu.

Foto naslovna: Profimedia

Izvor: kurir.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter