Opozicija u Republici Srpskoj jedinstvena: Nema konsultacija sa lažnim predsjednikom, koji je pokrao izbore


Opozicija u Republici Srpskoj jedinstvena: Nema konsultacija sa lažnim predsjednikom, koji je pokrao izbore

Tri opozicione stranke SDS, PDP i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića neće na konsultacije kod novoizabranog predsjednika Republike Srpske.

Krajem prošle sedmice iz Palate Republike Srpske, sjedištu predsjednika Republike Srpske, stigao je poziv i opozicionim liderima na konsultativni sastanak za predlaganje mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske. Konsultacije su zakazane za utorak.

"Mene su zvali iz skupštine da pitaju na koji mejl će mi poslati Dodikov poziv na konsultacije, što sam je u startu odbio i rekao da me to ne interesuje, jer na sastanak kod uzurpatora ne idem, valjda je to svima jasno", poručio je u izjavi BN-u Nebojša Vukanović lider Pokreta za pravdu i red.

Pozivu se neće odazvati ni u PDP-u, čiji lider Branislav Borenović kaže u izjavu BN da nema razgovora sa nekim ko je za predsjednika Republike Srpske došao krađom glasova, mijenjajući narodnu volju. "Naš stav je poznat", kazao je Borenović, naglašavajući da ta stranka ne priznaje Dodika za predsjednika.

Identičan stav je i u Srpskoj demokratskoj stranci, čiji predstavnici se, takođe neće odazvati Dodikovu pozivu na konsultacije za izbor mandatara.

Šef poslaničkog kluba SDS u NSRS Vukota Govedarica nam je kazao da ta stranka ne želi biti sastavni io Dodikovog folklora koji se nastavlja, a u kome su učestvovali mnogi - od Kristijana Šmita do Suada Arnautovića.

"Ponižavajuće bi bilo poslije svega viđenog otići na te konsultacije, a da pri tome svi znamo da to nema nikakve veze sa parlamentarnim konsultacijama. Lažni demokrata i lažni predsjednik može samo napraviti lažne i prividne konsultacije. Na takve konsultacije SDS neće ići", kazao je Govedarica.

Podsjetimo da poslanici opozicije nisu prisustvovali ni inauguraciji Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske, koja je održana u NSRS.

Nije poznato ni zbog čega Dodik poziva na konsultacije kada je i prije inauguracije javno saopštio da će mandatar biti sadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i to, kako je objasnio, sa ograničenim rokom trajanja od dvije godine.

Višković je usaglašen i na koalicionom sastanku vladajuće većine, koju predvodi SNSD.

Foto naslovna: Gerila
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter