Omaž velikom glumcu za njegov rođendan


Omaž velikom glumcu za njegov rođendan

Projekcijom filma „Ubistvo sa predumišljajem“, reditelja Gorčina Stojanovića,  u Trebinju su večeras počeli drugi „Dani Nebojše Glogovca“, manifestacije koju su organizovali porodica i prijatelji velikog glumca koji je rođen u Trebinju. „Dani Nebojše Glogovca“ i ove godine su organizovali u znak obilježavanja Nebojšinog rođendana,  30. avgusta.

Glumica Branka Katić, koja je ove godine specijalni gost manifestacije,  je rekla da je čim je ugledala trebinjske ulice vidjela Nebojšu Glogovca, kako kao mali dječak juri po njima, prepun energije i nestašluka. – Trebinje je prelijep grad i tek sad shvatam zašto ga je Nebojša toliko volio i zašto je i želio da se jednog dana vrata da živi ovdje. Dirnulo me gostoprimstvo i toplina ovih ljudi, dobrota koju osjećam od svih koji  su nas ugostili. U svemu u Trebinju vidim Nebojšu. U filmu koji otvara ovaj festival Nebojša je napravio čarobnu ulogu, koja je dočarala svu čistotu, iskrenost i snagu naroda koji živi ovdje – istakla je Katić.

U Trebinje je doputovala i Nebojšina supruga Milica, koja je izrazila zadovoljstvo što se, i pored pandemije virusa korona, uspio organizovati festival i što je u Trebinje doputovala Nebojšina prijateljica, glumica Branka Katić. – Srećna sam što sam ponovo u Trebinju. Hvala gradu koji je ove godine pokrotvitelj manifestacije,

hvala  svim Trebinjcima. Nemam riječi da izrazim zahvalnost i ljubav prema Nebojšinom rodnom gradu i divan osjećaj koji imam kad god ovdje dođem – istakla je Milica.

Drugog dana manifestacije, na terasi trebinjskog Kulturnog centra biće prikazan filma „Moj jutranji smijeh“, reditelja Marka Đorđevića.

Na ekranu postavljenom na trebinjski  Kulturni centara za vrijeme trajanja festivala biće emitovana i izložba fotografija Glogovca iz njegovih najpoznatijih uloga.

Foto naslovna: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks