Novi miljenici režima: Otrov na travi - Šta je pozadina hapšenja Njegoša Tomića (Foto/Dok.)


Novi miljenici režima: Otrov na travi - Šta je pozadina hapšenja Njegoša Tomića (Foto/Dok.)

Banjalučka policija lišila je slobode Njegoša Tomića, poznatog po štrajku u Parku i člana grupe Pravda za Davida, koji je proveo 24 sata u pritvoru po prijavi za uznemiravanje Ivana Begića, bivšeg odbornika PDP-a, kandidata za predsjednika Republike Srpske te vlasnika Tok televizije.

Njegoš Tomić kaže da se sam prijavio banjalučkoj policiji, nakon saznanja da ga je tražila policija na kućnoj adresi u Rogatici, te da je dao izjavu nakon čega je noć proveo u objektu policije u Zalužanima. „Po povratku iz inostranstva sam obavješten da me policija traži zbog informativnog razgovora, a tek po dolasku sam saznao za prijavu Ivana Begića koja je neosnovana. Fotografisao sam sjedište njegove Tok televizije u Banjaluci, gdje se nalazi i sjedište njegovog portala Insajder i drugih medija koje kontroliše, i prije toga ostavio poruku na „Fejsbuku“ u kojoj je pisalo „Begiću ljubavi vidimo se u Banjaluci“ u kojoj nije bilo prijetnji. I policijski inspektori su bili iznenađeni kad su dobili naređenje da me zadrže u pritvoru 24 sata, i to u bivšoj kasarni u Zalužanima gdje sam služio vojsku. Ubijeđen sam da iza svega stoji gradonačelnik Draško Stanivuković jer ga kritikujem u javnosti dugo vremena, a sve što kaže Begić je izmišljotina jer ga ne progonim i ne uznemiravam već pišem istinu“ . 

Sa druge strane Ivan Begić tvrdi da ga Njegoš Tomić i Goran Kos duže vremena uznemiravaju i da je sve prijavio policiji „Taj pritisak traje duže vremena, stalno me progone i uhode, pokušaju da me ucijene i izvrše iznudu i na kraju sam sve prijavio policiji. Pokušavam se baviti biznisom, napustio sam politiku, smatram da su pretjerali, i zato sam sve prijavio policiji i organima pa neka oni istraže slučaj“. 

Prozvani Goran Kos, koga je Begić optužio i prijavio policiji skupa sa Njegošem Tomićem, kaže da je prijava neosnovana i da ga je Begić nedavno napao u Banjaluci, a da u svemu određenu ulogu ima i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a sve je počelo nakon kačenja transparenta na pasareli u blizini Draškove kuće.

„Begić je sklon lažima i manipulacijama, i ja sam žrtva njegovih napada. Prijetio je mojoj kćerci, mene napao u Banjaluci, a policija i tužilaštvo su dokazali da nije istina da je u našem servisu tokom popravke računara procurio snimak u javnost, jer mi i ne servisiramo „Epl“ program kako je Begić naveo“. On je priznao policiji da me je fizički napao, a o kakvim se lažima radi govori bolesna izmišljotina kako sam navodno posipao otrov na travu kuda on šeta pse!? Cijeli slučaj treba da istraži policija, jer je neobično da Begić prijavljuje isključivo nas koji pišemo o korupciji gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i koje on smatra velikom prijetnjom.. 

Nakon 24 sata Njegoš Tomić je pušten iz policije na slobodu, a ostaje da se vidi da li će se o cijelom slučaju oglasiti neko iz policije i tužilaštva i da li će ovaj slučaj imati konačan ishod na sudu.

Dodatak: Zapisnik sa saslušanja Njegoša Tomića..

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter