Nepisani zakon: Poslije Silnog dolazi Nejaki! E, ovako se napreduje unutar kriminalizovanog sistema Dodikstana


Nepisani zakon: Poslije Silnog dolazi Nejaki! E, ovako se napreduje unutar kriminalizovanog sistema Dodikstana

Dodik Silni "inauguracijom" Jelene Pajić Baštinac pogazio je i Narodnu skupštinu i Ustavni sud i narod u koji se lažno zaklinje. Podsjećam da je i Dodikov idol Dušan Nemanjić svoju Jelenu uveo gdje joj mjesto nije, nakon čega je uslijedio Uroš Nejaki i nestanak dinastije.

Laici i "novokomponovani Srbi" iznapadaše me zbog upoređivanja Milorada Dodika sa jeretikom i hegemonom Dušanom Silnim, kad nenadano stiže nova potvrda mojih navoda iz teksta ZAKONIK DODIKA SILNOG: Povratak srednjovjekovne inkvizicije. Zbog zasluga za sprovođenje inkvizicije nad državnim službenicima Republike Srpske, posebno računajući moju malenkost, bludnicu Jelenu Pajić Baštinac preveo je u svoje Dvore. Kako i priliči Dodiku Silnom za kog važI samo njegov "Zakonik".

Zarad carske krune Dušan Silni pohodio je Vatikan, nudio konvertovanje u rimokatolika i izdao Svetosavlje, pa kad to nije pomoglo sam se inaugurisao i tlačio Srbe kao nijedan drugi vladar, ali na kraju priča se svela na Uroša Nejakog i kraj dinastije. Upravo Zakonikom povlaštena vlastela razbila je imperiju koju narod samo po zlu pamti. 

Jedno od najvećih svetogrđa Dušana Nemanjića bilo je kad je svoju suprugu Jelenu uveo u Svetu Goru i pogazio četiri vijeka star postulat da ženska noga na sveto tlo ne smije stati. Sakrili se od kuge, ostali živi, ali zbog tog i brojnih drugih grijehova Dušan nikad nije kanonizovan. Simbolički gledano i Dodik je svoju Jelenu (Pajić Baštinac) uveo gdje joj mjesto nije, pa stizanje kazne ne pominjem bez razloga. Šta se dogodilo? 

Na jučešnjoj sjednici Narodne skupštine RS birane su nove sudije Ustavnog suda i to Svetlana Brković i Radomir Lukić. Grđe uvrede za ovaj sud i novoimenovane sudije Dodik Silni nije mogao smisliti nego da u njegovo ime prijedlog prezentuje "pravnica" Jelena Pajić Baštinac. U posjedu sam na desetine rješenja zbog kojih ovoj moralnoj nakazi treba oduzeti diplomu pravnog fakulteta - ma gdje isti završila.

Vjerujte, morao sam provjeriti jesam li dobro zapamtio riječi Nenada Stevandića da ova nesrećnica nastupa ispred Kabineta Predsjednika Republike Srpske. Očekivao sam da je režim nagradi za brojna krivična djela počinjena na moju štetu, pa me suštinski samo iznenadila ovakva potvrda onoga šta godinama pišem. Odnosno kako u Dodikstanu bezobzirno i sramno gaze elementarne ustavne i zakonske postulate. 

Radno angažovanje Jelene Pajić Baštinac u Dodikovom Kabinetu zakonski i pravno je nespojivo sa funkcijom koju još uvijek obavlja, ukoliko je vjerovati danas očitanom zvaničnom sajtu Odbora državne uprave za žalbe, a šta prezentuje gornji foto. Vidite da je maja 2022. godine Vlada RS ovoj spodobi, koristeći Dodikov vokabular, dodijelila još jedan mandat predsjednice ovog odbora. 

Nisam očekivao smjenu kakvu sam novembra 2020. godine zatražio tekstom ULTIMATUM VIŠKOVIĆU: Smjeni "partijski odbor" ili podnesi ostavku!, ali ni ovakav oblik potvrđivanja mojih tadašnjih navoda. Objavom sam poručio da ne pristajem na režimske UCJENE oko zaposlenja u MUP RS, a gdje su dotična predsjednica i Odbor državne uprave za žalbe višestruko igrli svoju prljavu ulogu.

U okviru montiranog i teško nezakonitog disciplinskog postupka ministar Dragan Lukač donosio je rješenja o kazni "prestanak radnog odnosa", a koja je Odbor po mojim žalbama poništavao. I vazda se ponavljao jedan te isti navod: "Imenovanom je dato dovoljno prilika da promjeni svoje ponašanje", šta je suštinski značilo da ukinem ovaj blog ili bar prestanem pisati o režimskom kriminalu. Te "korona godine" posebno su ih pogađali moji tekstovi o pljačkaškim javnim nabavkama i masovnim kršenjima ljudskih prava.

Kako sam režim "obavijestio" da ne pristajem na ucjene uslijedio je i ekspresan otkaz, a koliko je bio zakonit nastojaću pribaviti odluku Ustavnog suda RS. Pošto su "stručnjaci" iz Odbora državne uprave za žalbe izjasnili se kako primjenu Kodeksa državnih službenika, prethodno stavljenog van snage, može jedino razriješiti ustavni sud eto prilike da "pravničko znanje" Jelene Pajić Baštinac provjeri profesor Radomir Lukić. Kao i brojne druge skandalozne odluke ove "partijske komisije SNSD-a".

Pazite, državnim službenicima Republike Srpske zakonom je zabranjeno političko angažovanje, a predsjednica i ostali članovi ovog drugostepenog organa odlučivanja po žalbama deklarisali su se kroz SNSD i čak za izborne svrhe. I time bezobrazno pokazivali kako "Zakonik" Dodika Silnog derogira i međunarodne konvencije i ustav i zakone ove zemlje. Koga zanimaju detalji skandaloznih dešavanja i zašto govorim o "partijskom odboru SNSD-a" neka pogleda tekst sa gornjeg linka.

Ostavimo li moju malenkost po strani i dalje ostaje problem da Jelena Pajić Baštinac ne može istovremeno obavljati dvije funkcije, niti biti zaposlena u dvije institucije. Najmanje može ubirati dvije plate, a inače vidimo koliko je vrijedila Dodikova mantra o suzbijanju gramzivosti članova SNSD-a i fiktivnim zaposlenjima. Ovu spodobu ostavio je da i nadalje vodi glavnu riječ u "partijskom odboru" drugostepenog odlučivanja o pravima i obavezama državnih službenika, a istovremeno smjestio u svoj kabinet. I ovlastio je da ga "zamjenjuje" na sjednici Narodne skupštine RS!

Ono šta je ovog momenta jedino važno jeste da sam "napunio baterije" i spremio se za dalju borbu protiv Silnog i režimske bratije, a sami će se uvjeriti mogu li me slomiti. Nemam predstavu šta bi mogli smisliti preko torture koju trpim tolike godine, dok meni borbena kreativnost nikad nije manjkala. Svakako sam najavio akcije i proteste, pa mi ovakve stvari dođu samo kao dodatni stimulansi. Nastaviće se...

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter