Neda Arnerić priznala da je poznati pjevač njena najveća ljubav: -Samo sam njega voljela, iako nismo imali ništa-


Neda Arnerić priznala da je poznati pjevač njena najveća ljubav: -Samo sam njega voljela, iako nismo imali ništa-

O jednoj od najljepših glumica bivše Jugoslavije mnogi su maštali i potajno joj se divili, pojedini su joj otvoreno izjavljivali ljubav, a ona sama je priznala da je Arsen Dedić jedini muškarac u koga je ona bila zaljubljena, a da naposletku među njima nije bilo ništa.

Upoznala ga je kao petnaestogodišnja devojčica, kada je sa njim glumila u filmu "Višnja na Tašmajdanu“. Tada je i osvojio njeno srce.

"To je jedan od rijetkih muškaraca u koga sam se ja zaljubila, a da među nama nije bilo ništa i to samo zato što je između nas stajala njegova umjetnost. Teško mi je da govorim o njemu, naročito dok slušam kapi kiše. Ne želim da budem patetična jer u razgovoru o Arsenu tome nema mesta", rekla je Neda Arnerić za domaće medije 2015. godine povodom vijesti o odlasku velikog umetnika.

"Mnogo je voleo da bude osvajan i prepuštao se veoma lako", prisjetila se.

"Kad je bio mlad, pre Gabi, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dečje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne." Dodala je da je kod Arsena cijenila što je odolijevao svim izazovima.

"Velika je stvar što je uspeo da sačuva brak. Bio je porodičan čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegov životni odabir i najveća ljubav, tu nema dileme."

Sjećanje na svoju mladalačku zanesenost divna Neda Arnerić završila je riječima: "To je više bila neka vrsta platonske ljubavi, preko njegove umetnosti. Obožavala sam njegove albume i knjige poezije, pa više nisam umela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je Arsen umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena."

Foto naslovna: Profimedia
Izvor: Hello magazin/b92.net/zivot/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter