Nebojša Vukanović - U sto vira za sto lira - Integral i šahovnica


Nebojša Vukanović - U sto vira za sto lira - Integral i šahovnica

U sto vira za sto lira! Sjetio sam se ove stare narodne poslovice kada sam vidio šahovnicu na logu Integral-inženjeringa dvorskog neimara Slobodana Stankovića.

Bratske veze unutar Blajburške koalicije i saradnja SNSD-a i HDZ-a nikada nije bila čvršća i na većem nivou. Pored političke, odlična je saradnja na privrednom i ekonomskom planu.

Dodik je dao unosne poslove brojnim hrvatskim firmama, a posebno je sporan i sraman Ugovor koji je Vlada Republike Srpske potpisala sa firmom „Kroduks“ hrvatskog generala Ivana Čermaka o gasifikaciji Rafinerije nafte Brod.

Susjedi su uzvratili poslovima za prvog dvorskog neimara i Dodikovu desnu ruku Slobodana Stankovića i njegovu firmu Integral-inženjering, koja imaju svoju „podružnicu“ u mjestu Zabok u hrvatskom Zagorju, u blizini Zagreba.

Stanković čeka unosne poslove i na Pelješcu, gdje su se branili vitalni srpski nacionalni interesi, i dobro je što se radi i gradi, ali je ružno što se velike srbende i patriote odriču srpstva čim se ugase kamere ili pređe granica, a drug ode u zdrug!

O tome svjedoči i činjenica da je Stanković stavio šahovnicu na logo svoje firme u Hrvatskoj. Umjesto komentara, koji bi bio suvišan, treba se zapitati da li bi neki hrvatski privrednik, recimo general Čermak, stavio krst sa 4 ocila i slova S u logo svoje firme u Srpskoj kako bi se dodvorio i dobio neki posao.

Naravno da ne bi nikada, jer trka za novcem ipak ima granice i dostojanstvo, za razliku od pohlepe nekih koji se lažno predstavljaju velikim patriotama i nacionalistima.

Stanković je vlasnik i režimskog ATV-a, na kome su često gosti Dodik, Igokea i Prointer, pa se pitam hoće li i ATV i Prointer staviti šahovnicu u svoj logo ako otvore studio i poslovnicu u Zagrebu?

Izvor: http://nebojsavukanovic.info/