Nebojša Vukanović: Pravda za Kostadina Koleta Vasića i Milovana Cicka Bjelicu! (Foto)


Nebojša Vukanović: Pravda za Kostadina Koleta Vasića i Milovana Cicka Bjelicu! (Foto)

Ujedinjeni a rastaju se, kako je to tužno i paradoksalno!? Drug Kostadin Vasić, šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske na izlaznim je vratima iz Stevandićeve stranke, upravo zbog sukoba sa liderom, a sukob koji iza kulisa tinja mjesecima kulminirao je Vasićevom smjenom sa mjesta direktora Instituta za javno zdravlje Republike Srpske. Na zahtjev podmuklog Stevandića, Vlada je donijela Odluku da sa čela Instituta smijeni druga Koleta, te na njegovo mjesto dovede izvjesnog Bojana Đenića, koji je do sada obavljao funkciju direktora Zavoda za udžbenike Republike Srpske, takođe kadra Razjedinitelja ali odanog Stevandiću.

I Đenić, kao i drug Kole, nema nikakve veze sa zdravstvom ali je podoban Stevandiću, dobro sluša, potpisuje što mu se kaže, ćuti i snosi odgovornost, ako ga pritegnu kao Zeljkovića, dok je Kole očito bio malo na svoju ruku, pa mu je „lider“ poslao katil-ferman. Tek sad mi je jasno i potpuno sam siguran da je poslu i beskrupulozni Stevandić nudio Dragomiru Vasiću, rođenom bratu Kostadina, da ga zamijeni u direktorskoj fotelji, sa namjerom da što više zavadi braću.

Ostaje da se vidi da li će Kostadin Vasić, kako pišu mediji, napustiti Razjedinitelje i preći kod Nešića u DNS, kako bi dobio drugu direktorsku poziciju, jer šta bi i kuda bi bez nje. Ako Kole ode Stevadnić ostaje bez Kluba poslanika, što bi bilo veliko poniženje, ali vjerovatno da već čeka spremna zamjena, vjerovatno bivšim opozivionarom, da uleti umjesto Vasića. No ipak je vjerovatnije da će Drug Kole ostati sa Stevandićem, po zadatku sa vrha, i dobiti fotelju kojom će biti zadovoljan.

Nakon što je javno podržao Dodika, pojačao šlihtanje i ulizivanje na „level pro“, sokolački knez Milovan Cicko Bjelica  imao je malu neprijatnost, koja govori da i u raju ima nevolja. Njega je juče na Sokocu napao Legenda Jolović, a uplašeni Cicko objavio je medijima da je uplašen za svoj život jer mu je bezbjednost ugrožena.

Mala bara a puno krokodila. Sve je više tenzija i sukoba unutar „vladajuće koalicije“, koja umnogome funkcioniše kao njujorške mafijaške porodice koje dijele plijen i teritoriju. Mnogo je nezadovoljnih koji bi da onim pored sebe slome glavu kako bi se dokopali plijena, ali strah od gubitka svega i omerta, mafijaški ćakon ćutanja, ih drže na okupu, sve dok ima bar malo para i plijena.

P.S. Skutonoša SNSD-a, na zadatku novinara RTRS-a Branimir Đuričić, ali i drugi, uporno me prozivaju da se oglasim povodom zabrane ulasku u Hrvatsku predsjedniku Udruženja novinara Republike Srpske Danijelu Simiću. Naravno da ne podržavam bilo kakvo ograničenje kretanja, slobode govora i revanšizam, ali sam poslednja adresa kojoj se treba obratiti jer je poznato ko je prijatelj Milanovića i Hrvata, zastupnik hrvatske politike i interesa koji se redovno ispovijeda u Zagrebu i kome se treba obratiti za rješavanje ovog problema.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: US
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter