Nebojša Vukanović: Poslednji Puls sa Suzom (Foto/Video)


Nebojša Vukanović: Poslednji Puls sa Suzom (Foto/Video)

Igrom sudbine, bio sam poslednji gost kultne emisije Puls na BN televiziji sa našom Suzom, i ovo gostovanje od 12-og maja, na Dan Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, pamtiću do kraja života. Posle emisije otišli smo da se ispričamo, po starom običaju, na večeru u jedan bijeljinski restoran u centru grada, razgovarali o svemu, ljetu, odmoru, planovima da na ljetnoj pauzi odmor provede sa porodicom u Herceg Novom.. Ništa nije ukazivalo na to da će to biti poslednji Suzin Puls i emisija, da će igra sudbine, iznenadna bolest kao mačem u trenutku da presječe jedan život i briljantnu novinarsku karijeru.

 

Suza je ostavila snažan pečat i dubok trag u novinarstvu na ovim prostorima, i mogu slobodno reći da je bila učiteljica od koje sam učio svoje prve i najvažnije novinarske korake. Podrška i sloboda u radu koju su mi, sada već davne 2008. godine kada sam počeo raditi na BN televiziji, dali Suza i Vlada, bila je ključna da se oblikujem i postanem prepoznatljiv.

Još se sjećam njenog osmjeha kada me je pozvala posle  prvog priloga koji sam uradio za magazin Crno na bijelo o Zemlji čuda sa slovom P za početnike na vozilima trebinjske Hitne pomoći, mladim vozačima koji su sa 18 godina počeli da voze pacijente, a pohvala i riječi podrške bile su jako važne da ojačaju samopouzdanje.

Puna iskrena podrška i zaštita urednika i medijske kuće, koji su uvijek stali u moju zaštitu kada sam bio napadnut ispravljajući krive Drine i ganjajući pravdu po Hercegovini, motivisala me je da nastavim raditi sa još većim žarom jer se trud cijenio i poštovao. Suza je za svoj novinarski rad dobila brojne nagrade i priznanja, ali ipak najvažnija nagrada je ona koju je dobijala od svojih gledalaca i naroda.

Godišnjice početka rada BN televizije, žurke i tradicionalna druženja na Vaskrs imala su posebnu čar, jer bi se tada u prijatnoj atmosferi prisjećali zanimljivih i komičnih anegdota, dogodovština sa snimanja i žao mi je što više neće biti Suze kao domaćice koja je okupljala za svoj sto novinare iz svih krajeva Srpske. Ne samo BN televizija, već domaće novinarstvo ostalo je bez jednog od najboljih i najoštrijih pera koje je ostavilo neizbrisiv trag i postavili norme koje se zadugo neće moći dostići.

Iskreno saučešće Suzinoj porodici, a posebno mi je žao njene majke, starice koja je u ratu izgubila sina, koji je poginuo kao vojnik za Republiku Srpsku u okolini Jajca, a sada i kćerku, ali ostala je Mia, unuci i praunuci, i ima na koga biti ponosna. Saučešće kolektivu i svim radnicima BN televizije, koji su izgubili osobu koja je više od 20 godina vodila i kreirala informativnu redakciju i program BN televizije. Neka Suza počiva u miru, pokoj duši pravednoj!

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Preminula Suzana Rađen – Todorić urednica BN TV

Dugogodišnja urednica BN TV Suzana Rađen Todorić preminula je danas u 13 časova i 45 minuta, nakon kraće bolesti, u bolnici u Bijeljini.

Suzana Rađen Todorić rođena je 16. decembra 1962. godine u Sarajevu, ali je veći dio života provela u Jajcu.

Završila je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a prve novinarske korake napravila je u Radio Jajcu, a ratni vihor ju je doveo u Banjaluku gdje je radila u RTRS-u sve do 1997. godine.

Vrhunac u novinarskoj karijeri napravila je u BN televiziji, gdje je bila urednik Informativnog programa, a uređivala je i vodila više emisija među kojima je i kultni “Puls” i politički magazin “Crno na bijelo”.

Bila je dopisnik mnogih regionalnih medija i dobitnik je brojnih priznanja i odlikovanja.

Suzana Rađen Todorić je bila i jedan od boljih poznavalaca političkih prilika ne samo u Republici Srpskoj, nego i u regionu, a u svojim emisijama ugostila je brojne ličnosti iz javnog  političkog života.

Najveća priznanja i zadovoljstvo u životu osim njene Mije bili su obični ljudi, koji su je prepoznavali svuda gdje se pojvljivala. To joj je, kako je znala da kaže, satisfakcija da radi još bolje i da zastupa interese malih običnih ljudi, koji su joj vjerovali.

Suzana Rađen Todorić je otišla a iza sebe je ostavila majku, muža i kćerku, ali i prazninu u srcima svih onih koji su je poznavali.

Datum i vrijeme sahrane biće naknadno saopšteni.


Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter