Muriz Memić: Zijad Mutap se može praviti budala, ali je on odgovoran koliko i njegova Alisa (Video)


Muriz Memić: Zijad Mutap se može praviti budala, ali je on odgovoran koliko i njegova Alisa (Video)

Vidimo da nikada oni to djelo neće priznati, ali zato im se makar sudi, naveo je Muriz Memić.

U Sudu Bosne i Hercegovine danas su iznesene završne riječi Muriza Memića i Ifeta Ferageta u slučaju "Dženan Memić".

Nakon što je završeno današnje suđenje, medijima se obratio otac ubijenog Dženana, Muriz Memić.

- Znamo da ih brane. Ja znam da je Alisa Mutap odvela Dženana u smrt, da je ona odgovorna za to. Nadam se da će sud presuditi po zakonu, ali Alisa Mutap je odgovorna - rekao je Muriz Memić.

Dodao je da je dokazano da nema amneziju. Istakao je da se na ovaj način ne može završiti.

- Zijad Mutap se može praviti budala, ali je odgovoran koliko i njegova Alisa. Moramo saznati ko je ubio Dženana, a da ne znamo ništa. Alisa je ta koja je bila sa njim. Dženan nije imao neprijatelje. Vidimo da nikada oni to djelo neće priznati, ali zato im se makar sudi. Najveći uspjeh je što smo ih doveli u sudnicu. Danas je Ifet u sklopu završne riječi rekao da smo tek na nuli, da smo na početku – rekao je Memić.

Pišu: A.O./S.Spahić
Izvor: avaz.ba

ZAVRŠNE RIJEČI Video iz sudnice / Feraget: Duša se najbolje liječi vremenom provedenom s djecom, a Muriz Memić nema tu priliku

Žele vas dovesti u zabludu, časni sude, a za javnost smo već navikli, oni su sedam godina u zabludi, kazao je Goran Dragović, advokat Alise Ramić, nekadašnje djevojke stradalog Dženana

U Sudu BiH su u slučaju "Dženan Memić" danas su završne riječi iznijeli advokat porodice Memić Ifet Feraget, Muriz Memić, otac stradalog Dženana, odbrana optuženih Zijada Mutapa i Alise Ramić.

Ifet Feraget je rekao da je ovo četvrta završna riječ za isti slučaj, nakon dvije u Kantonalnom sudu u Sarajevu i jedne u Vrhovnom sudu FBiH.

- Kažu da se duša najbolje liječi vremenom provedenom s djecom, a Muriz Memić nema tu priliku – kazao je Feraget.

Ifet Feraget je istakao da ovaj slučaj nije važan samo zbog javnosti, nego i zbog toga što se o njemu 2019. oglasio tadašnji komesar EU za proširenje Johanes Han, koji je poručio da se svi nadležni bez odgode trebaju uključiti u ovaj slučaj i slučaj "Dragičević" te da će poslati specijalnog izaslanika za pravosuđe.

Goran Dragović, advokat optužene Alise Ramić, je kritikovao medijsko izvještavanje. Govoreći o jednom dokazu kazao je da to javnost "nikad nije čula, niti će čuti",  jer se Alisa Ramić u javnosti tumači kao oličenje zla.

Interesantno je da je Goran Dragović na različit način od Tužilaštva tumačio nalaz vještaka medicinske struke Kučukalića, za kojeg su tužioci govorili da je rekao da Alisa Ramić, tada Mutap, nije imala amneziju, a tada se još jednom osvrnuo na medije:

- Žele vas dovesti u zabludu, časni sude, a za javnost smo već navikli, oni su sedam godina u zabludi. 

Na kraju je citirao i jedan dio iz knjige Petra Petrovića Njegoša "Gorski vijenac". Pažnju je privuklo i to da nakon brojnih kritika prema medijima, Goran Dragović nakon ročišta nije htio dati izjavu.

Pogledajte video iz sudnice:

 

Foto naslovna: Screenshot/Avaz TV
Video: Avaz TV
Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter