Miodrag Dragičević - prvi dobitnik nagrade -Nebojša Glogovac-

Miodrag Dragičević - prvi dobitnik nagrade -Nebojša Glogovac-

Mladi srpski glumac Miodrag Dragičević prvi je laureat novoustanovljene Nagrade "Nebojša Glogovac", saopšteno je na svečanosti kojom je u Beogradu obilježen Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Dragičević (27) je dobio i Godišnju nagradu JDP-a za Kaspara u istoimenoj predstavi, Nagradu za ljepotu govora "Dr Branivoj Đorđević" i proznanje "Branka i Mlađa Veselinović" Fondacije JDP-a za za najbolje glumačko ostvarenje.

Dragićević, koga je proslavila uloga Žike Kurjaka u seriji Čizmaši, rekao je da je posebno počastvovan što je njemu pripala nagrada koja nosi ime Nebojše Glogovca.

"Imao sam sreću što sam delio kadar sa Glogijem i posle jednog snimajućeg dana kazao mi je da ćemo zajedno raditi velike stvari. Drago mi je što se deo njegovog proročanstva ostvario", naveo je Dragićević.

Godišnje nagrade JDP-a dobili su i reditelji Jagoš Marković i Miloš Lolić, te glumci Milan Marić, Marko Janketić, Miki Manojlović, Jasna Đuričić, Milena Vasić, Nataša Ninković, Sanja Marković, Anita Mančić, LJubomir Bandović, prenijeli su beogradski mediji.

Nagrađene su i kompozitor Anja Đorđević, kostimograf Marli Marković Milojev, a godišnje priznanje za scenografiju pripalo je Gorčinu Stojanoviću i Jasmini Holbus.

Godišnja nagrada za dramaturgiju je otišla u ruke Periše Perišića.

Nagrađeni su i suflerka Dragana Anđelković, radnica na administrativnim poslovima Ružica Savić, šef stolarske radionice JDP-a Miroslav Korićanin, audio video tehničar David Žan Mark Srbljin, tehnički producent Dejan Matekalo.

Miodrag Dragičević, rođen 1994. godine u Beogradu, srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, a prvu filmsku ulogu odigrao je 2014. godine u kratkom filmu "Noćas mi srce pati".

Na televiziji je prvu ulogu odigrao 2015. godine u seriji "Čizmaši", gdje je tumačio glavnog lika Žiku Kurjaka, kojom je stekao veliku popularnost.

Nakon toga glumio je u filmovima "Izgrednici" i "Nikog nema" i TV serijama "Ubice mog oca", "Pet", "Urgentni centar", "Jutro će promeniti sve", "Žigosani u reketu", "Vojna akademija".

Njegova sestra je glumica Tamara Dragičević.

Izvor: n.n.

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter