Laza Ristovski - Dodik me je prevario


Laza Ristovski - Dodik me je prevario

Kamen bi suzu pustio kad čuje i pročita žalopojke naivnog Mrsomuda Laze Ristovskog, koje je juče objavio Vučićev Kurir, ali posle kampanje i govora nema kajanja. Mrsomud je elitna politička prostitutka koja je vjerno služila mnoge vlastodršce, od Miroljuba Labusa, Mlađana Dinkića do Borisa Tadića i Aleksandra Vučića, ali čim je prešao Drinu naišao je na runjavog Dodika koji je i skalp Laze Ristovskog stavio na niz trofeja, naivnih i lakomislenih ulizica željnih moći i novca, koje je Mile preveo žedne preko vode.

Mrsomud se žali kako mu se Dodik ne javlja na telefon i nije ispunio privatno predizborno obećanje, dato nakon što je prigodnim govorom ozvaničio početak SNSD-ove kampanje na banjalučkom Kastelu septembra ove godine. Mrsomud je potegao iz Beograda u Banjaluku kako bi za naručeni govor dobio iz budžeta novac za snimanje filma o kralju Petru, ali ga je Dodik po običaju izigrao. Mrsomud je ostao kratkih rukava, ali opet nešto dužih od Starca Marka od stotinu ljeta, kome je Dodik obećao premijersku funkciju a umjesto nje je podijelio DNS stvarajući poseban Čubrijev Klub poslanika zdravog razuma.

Iskreno mi je drago što je Dodik prevario i izradio Mrsomuda Ristovskog, jer je nedostojni to i zaslužio, ali i što je potvrdio zloupotrebe, način funkcionisanja nakaradnog sistema i kako kupuje naklonost jeftinih sinekura. Dodik iz budžeta prebaci novac za neki projekat, a onda sinekure poput Bećkovića, koji je dobar pjesnik ali jeftin čovjek, i lažni analigičari poput Anđelkivića ili Pavića,  krenu da ga hvale ili čak porede sa kosovskim junacima, kako to nedavno reče starac Matija. Kusturica je dvorski režiser i kulturni radnik, i Mrsomud je pogriješio kada je mislio da može prekopirati njegov model isisavanja budžetskih sredstava.

Na kraju podsjećam na tekst o Mrsomudu iz septembra ove godine, u kome sam ga demaskirao i rekao zbog čega je došao u Banjaluku da Dodika za novac poredi sa kraljom Petrom. Posle kampanje i govora nema kajanja.

Mrsomud i žigolo Laza Ristovski
08.09.2018.

Malo je tako odvratnih, teatralnih, licemjernih i podlih političkih prostitutki koji su ponizili kulturu i svoju profesiju kao što to uporno radi mrsomud i žigolo Laza Ristovski. Odavno nisam čuo nešto ogavnije i ljigavije, nego teatralno čitanje naručenog teksta žigola i mrsomuda na početku kampanje SNSD-a sinoć u Banjaluci. Elitna politička prostitutka, koju su najbolje opisale njegove kolege, poput genijalnog Laneta Gutića kada je izjavio ko bi TO kupio, za nekoliko minuta uzeo je nekoliko hiljada evra, te vjerovatno dogovorio snimanje nekog niskobudžetnog filma na teret Ministarstva prosvete i kulture Srpske.

Mrsomud i žigolo Laza Ristovski opsluživao je mnoge političare, od Miroljuba Labusa, Mlađana Dinkića i Borisa Tadića, za koga je snimao spotove 2012. godine i podržavao ga u drugom krugu protiv Tomislava Nikolića, do Alekdandra Vučića i Milorada Dodika. Prevarant i ološ, koji se krije iza lika bivšeg glumca, dobro je unovčio svoje javno prostituisanje na političkoj sceni, dobio iz budžeta novce za svoje propale projekte, ali nažalost mnoge kolege prevario i nije platio honorare, ali je kupovao stanove i nekretnine u centru Beograda. I sada je ta politička prostitutka, mrsomud, ološ i žigolo, došao iz kruga beogradske dvojke kako bi nam pričao bajke o Dodiku čuvaru i borcu koji je ratovao za Srpsku, i nedostojno ga poredio sa našim skromnim i čestitim kraljom Petrom Karađorđevićem, najvećim vladarom u našoj novijoj istoriji.

Mrsumudov plaćeni govor je bio tako mlak i teatralan da je izazvao aplauz svega desetak pristalica SNSD-a, ali je on još i bio dobar u odnosu na Dodika i Željku, obučenu u haljine boje SNSD-a, koji nisu uspjeli prodrmati ni svoje najokorjelije pristalice pa je Dodik na kraju morao malo da zapjeva kako bi izazvao poneku emociju i aplauz svojih umrtvljenih i potrošenih pristalica. Bezidejni skup bez bilo kakve energije i emocija u Banjaluci je jasan pokazatelj da je režim GOTOV!

Osim žigola i mrsomuda Ristovskog, u Banjaluci je juče bio i Beba Popović, idejni tvorac predstave na banjalučkom Kastelu, te još nekoliko osoba bliskih Vučiću. Mladen Ivanić je dao odličnu, umjerenu izjavu i diplomatsku poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne djeli srpski narod sa ove strane Drine. Ostaje da se vidi kako će Vučić da reaguje i da li će otvoreno da podržava onog koji ga je vrijeđao i nazivao abortusom i pobačajem, ili će ga podržavati posredno preko Bebe Popovića, mrsomuda i sličnih beogradskih sinekura. Ma koga da dovedu, i sinošnji bezidejni skup na Kastelu je pokazao da je sve uzalud jer je režim potrošen i GOTOV uprkos stotinama miliona maraka kojima pokušavaju kupiti sopstveni porobljeni narod.

 

Piše: Nebojša Vukanović

Izvor: http://nebojsavukanovic.info/krokodilske-suze-naivcine-mrsomuda/