Krvavi tragovi vode do vlasti Republike Srpske -Da je MUP radio svoj posao, moj brat bi bio živ- (Video)


Krvavi tragovi vode do vlasti Republike Srpske -Da je MUP radio svoj posao, moj brat bi bio živ- (Video)

Prošlo je 16 godina od ubistva banjalučkog građevinskog inženjera Milana Vukelića. Slučaj još nije rasvjetljen i odgovorni nisu privedeni pravdi. Da je MUP radio svoj posao, moj brat bi danas bio živ, rekla je Ljiljana Totorović.

Na današnji dan 2007. godine Milan Vukelić raznesen je eksplozivnom napravom u neposrednoj blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Banjaluci. Nakon 16 godina beznađa i istrage koja tapka u mjestu, nikada se nisam ovoliko potresla, rekla je Ljiljana Todorović, sestra ubijenog Vukelića.

„Od takve institucije očekivati da nešto uradi, da otkrije, da učini da se to više ne ponovi...Ja ne očekujem. Tvrdila sam prije, tvrdim i sada, da je MUP radio svoj posao kako treba moj brat bi bio živ. MUP je bio u funkciji pojedinaca, kao što je i danas. Ja ne očekujem da će to MUP i Tužilaštvo slučaj ubistva mog brata dovesti do kraja. Ja im ne vjerujem“, kaže Todorović.

Vukelićev prijatelj i novinar Miljan Kovač, podsjeća da su oni na čiji kriminal je Vukelić ukazivao neposredno prije ubistva, danas ugledni privrednici.

„Milan Vukelić je žrtva „kriminalizacije klevete“ 16 godina prije nego je kleveta unesena u Krivični zakonik. Njega nisu mogli da ućutkaju prijetnjama, kaznama, tužbama, pa su ga ubili. Ubijen je jer je govorio o njihovom kriminalu i upozoravao da će se desiti ono što se sada dešava. Vukelić je i žrtva odbrane imovine Republike Srpske, jer tu imovinu nije otela ni BiH, ni stranci, oteli su je tajkuni bliski ovoj vlasti“, kaže Kovač.

Samo dva dana prije ubistva, Vukelić je u javnost iznosio dokumentaciju o sumnjivim milionskim poslovima grada Banjaluka i Zavoda za izgradnju, gdje je i sam radio. U noći ubistva sa Vukelićem u automobili su bili Slava Pepinović i Tomislav Dobrnjac, koji je u eksploziji ostao bez noge.

 

Video: BN Televizija
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter