Krvavi pohod: Ubio tri osobe, ranio četvoro

Krvavi pohod: Ubio tri osobe, ranio četvoro

Muškarac star 32 godine ubio je tri osobe i ranio još četiri u nizu pucnjava koje su započele u južnom delu Čikaga, a završile se njegovom smrću u pucnjavi sa policijom na parkingu severno od grada

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv napada, koji je započeo u subotu popodne ubistvom 30-godišnjeg studenta Univerziteta u Čikagu, koga je Džejson Najtingejl upucao u glavu dok je sedeo u automobilu u garaži u četvrti Hajd Park, rekao je novinarima nadzornik čikaške policije Dejvid Braun, objavio je AP.

Najtingejl je potom nasumično ušao u stambenu zgradu, blok dalje, gde je pucao u 46-godišnjeg pripadnika obezbeđenja koji je sedeo za stolom i 77-godišnji ženu koja je uzimala poštu, rekao je Braun.

Pripadnik obezbeđenja je proglašen mrtvim u bolnici, a starija žena, kojoj je pucao u glavu, hospitalizovana je u kritičnom stanju, izvestio je „Čikago tribjun“, prenosi Tanjug.

Najtingejl je krvavi pir nastavio potom u drugoj zgradi, gde je oteo muškarca koga je poznavao, a zatim otišao do prodavnice i ispalio hice, usmrtivši 20-godišnjaka i ranivši 81-godišnju ženu u glavu i vrat, rekao je Braun. Žena je, takođe, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice, Najtingejl je ispalio hitac u 15-godišnju devojčicu koja se vozila automobilom sa majkom.

Devojčica je u kritičnom stanju, saopštila je policija.

Zatim se vratio u radnju u kojoj su policajci iz Čikaga istraživali raniju pucnjavu i pucao na policajce. Niko od policajaca nije povređen, rekao je Braun.

Najtingejl se potom odvezao na sever do Ivanstona, koji se graniči sa Čikagom, gde je ušao u prodavnicu pokušavajući da je opljačka i tu je pucao, ali nije nikoga ubio.

Potom je prešao ulicu i otišao do restorana gde je pucao ženi u glavu, koja je, takođe, u kritičnom stanju.

Najtingejl je izašao iz restorana, okružili su ga policajaci na parkingu i došlo je do razmene vatre u kojoj je ubijen.

Izvor: agencije