Kriminalne strukture i lažne patriote uništavaju Srpsku -Dok ima ovaca za šišanje - biće i vune!-


Kriminalne strukture i lažne patriote uništavaju Srpsku -Dok ima ovaca za šišanje - biće i vune!-

"Radi se o lažnom patriotizmu i o jednoj kriminalnoj strukturi koja ima posljedice po interes ne samo građana nego i Republike Srpske, ali kao što narod kaže: "Dok ima ovaca za šišanje - biće i vune", naglašava Bosić.

- Bilo je potpuno nepotrebno da se Zoran Tegeltija premješta sa mjesta ministra finansija na mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje, prije svega zato što postoji mnogo ljudi koji su sposobniji i stručniji za to mjesto.

Ovo je rekao poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, komentarišući situaciju u Savjetu ministara BiH, gdje je upražnjeno mjesto ministra finansija, koje pripada Republici Srpskoj.

Bosić u izjavi za BN kaže da je Tegeltija je u prošlom mandatu bio predsjedavajući Savjeta ministara sa najgorim rezulatima od osnivanja Savjeta ministara, a ministrovanje u Republici Srpskoj (dva mandata bio ministar finansija) je ostalo zapamćeno po propasti banaka i nestanku velikih količina para u vezi s tim.

"Ovako je otvoren problem za koji se znalo unaprijed da će biti problem i ovo je posljedica politike lažnog patriotizma da bi se izvukla velika količina novca", smatra Bosić i dodaje da ovaj primjer sa Zoranom Tegeltijom to najočiglednije pokazuje.

Srpski ministri u Savjetu ministara, kaže on, pokazuju svoj patriotizam tako što se protive zajedničkom Danu žalosti zbog ubistava u Gradačcu, a na drugoj strani svjedoci smo neviđenog kriminala i izvlačenja desetina, stotina miliona maraka i ovo što je konkretna mjera vlasti do sad bila je upravo odluka da se kupi zgrada Upravi za indirektno oporezivanje i to jeste cilj ove čitave transakcije.

"Radi se o lažnom patriotizmu i o jednoj kriminalnoj strukturi koja ima posljedice po interes ne samo građana nego i Republike Srpske, ali kao što narod kaže: "Dok ima ovaca za šišanje - biće i vune".To je parola po kojoj se, mislim, ova današnja vlast ponaša", kaže Bosić.

Moguće je, kaže on, pošto su već zakazali sjednicu koju su ranije dogovorili da je izostavljeno sa dnevnog reda imenovanje ministra finansija, a moguće je da na samoj sjednici dođe do prijedloga.

"U svakom slučaju to pitanje treba riješiti. Ja bih volio da se tako nešto desi, a što se tiče kvaliteta samog prijedloga, ne bih to komentarisao. U svakom slučaju, biće stručniji i kvalitetniji nego što je bio prethodni ministar (Tegeltija)", kazao je Bosić.

Što se tiče usvajanja reformskih zakona, koje traži EU, Bosić kaže da su to samo kozmetičke promjene.

"Jedan od tih zakona je na predloženom dnevnom redu ove sjednice Predstavničkog doma i to o VSTS-u. Taj zakon je toliko ograničen i loš da ništa suštinski ne mijenja da u samom zakonu piše na kraju da će biti donesen novi zakon u roku od godine dana. Znači, radi se o kozmetici kojom treba zamazati oči onima iz EU koji su podržali ovakav savjet ministara da bi pokazali da imaju kakve takve rezultate", kazao je Bosić.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH zakazana je za 22. avgust, kada bi, prema ranijim najavama, trebalo da se izabere novi mnistar finansija BiH, kao i više zakonskih rješenja na kojima insistira EU.

Na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma nalazi se i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o PDV-u, čiji su predlagači poslanici SDS-a Mladen Bosić i Darko Babalj, a kojim se rok za podnošenje poreske prijave za poreske obveznike pomjera sa 10. u mjesecu na kraj mjeseca i povećava granica za registraciju poreskih obveznika sa 50.000 na 100.000 КM.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter