Krenu li Ukrajinci na Donbas čeka ih katastrofa


Krenu li Ukrajinci na Donbas čeka ih katastrofa

Velika ofanziva ukrajinske vojske na Donbas dovešće do potpunog poraza snaga lojalnih Kijevu, rekao je izraelski politikolog i bivši obavještajac Jakov Kedmi.

Kedmi je izrazio uvjerenje da se Zelenski nada ponavljanju azerbejdžanskog uspjeha u Nagorno-Karabahu. Ipak, on predviđa da će agresija oružanih snaga Ukrajine na Donbas rezultirati katastrofom za Kijev.

"Donjecki tenkovi se neće zaustaviti ni u Harkovu ni u Dnjepropetrovsku, pa čak ni u Odesi. Ja to pretpostavljam na osnovu onoga što vidim i znam... Momci iz Donbasa će im objasniti. Neka samo pokušaju", optimističan je Kedmi u svjetlu zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine.

Danas su ukrajinske snage napale Narodnu miliciju LNR u selu Mihajlovka, a snimci sukoba su objavljeni na društvenim mrežama. I lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin je izrazio uvjerenje da se Kijev priprema za ofanzivne operacije velikih razmjera.

Prema njegovim riječima, ukrajinska vojska aktivno prebacuje plaćenike, diverzante i tehniku na liniju kontakta, što ukazuje na to da će Kijev pokušati da izvede "blickrig" u Donbasu.

Izvor: novosti.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter