KPZ Lista Poletarca Kremenovića: Pravosudna mafija u jurišu na Advokatsku komoru RS


KPZ Lista Poletarca Kremenovića: Pravosudna mafija u jurišu na Advokatsku komoru RS

1.

U četvrtak, 17.12.2020. godine, advokati sa područja Zbora Banjaluka biraju 29 delegata u Skupštinu Advokatske komore RS. Tih 29 delegata će imati presudnu ulogu pri izboru narednog predsjednika Advokatske komore RS. 

Branislav Rakić, aktuelni predsjednik Advokatske komore RS, tokom svog mandata, u potpunosti je urušio dignitet te institucije. Klijentilističkim pristupom, Rakić je rad Komore  podredio sebi i nekolicini odabranih advokata. 

Njegov glavni ortak u toj prljavoj, interesnoj raboti je nepismeni advokat Darko Kremenović.

2.

Rakić je dugo vremena Kremenovića najavljivao kao svog nasljednika, ali potop Igora Radojičića na proteklim izborima bitno je izmijenio taj plan. Njihov odnos je bio zasnovan isključivo na finansijskom interesu. 

Kao dobar poznavalac prilika u SNSD-u, debakl Radojičića na izborima Rakić je prepoznao kao razlog da se što prije distancira od Kremenovića, kao lica vrlo bliskog Radojičiću.

3.

Borba za prevlast u Advokatskoj komori RS trenutno se, kako sam već ranije objavio, vodi između tri frakcije; Jednu od njih predvodi Kremenović, koji je sebe već odavno vidio na funkciji predsjednika Advokatske komore RS. 

To je bila prva, pokazaće se, sasvim izvjesno, i presudna, greška koju je napravio Poletarac. 

4.

Umjesto da se kandidovao za funciju predsjednika Advokatske komore RS tek nakon izbora 29 delegata, on je požurio, te se, još prije mjesec dana, širem krugu ljudi predstavio kao budući predsjednika Advokatske komore RS. Kakav Pajac!

5.

Bio je to autogol: Kako nije omiljen među kolegama advokatima, njegovo prijevremeno isticanje kandidature i slavodobitno ponašanje, doživljeno je kao šamar, ali i poziv drugim advokatima da se udruže protiv njega. 

Kremenoviću je uspjelo ono što nije nikome do sada: Da protiv sebe okupi sve moguće advokatske frakcije i svede ih na samo dvije, pri čemu su obje neprijateljski nastrojene prema njemu. 

6.

Te dvije frakcije, za sada, zajedno broje oko 110 advokata, dok struja koju predvodi Kremenović okuplja oko 50 advokata. Na ovom mjestu bitno je istaći da je i među tih 50 advokata Kremenović jedva namolio onih 29 koji treba da budu na listi kandidata. 

Dobar dio tih advokata je pristao da glasa za Kremenovićevu listu, ali nisu bili oduševljeni prijedlogom da oni sami idu na listu.

Ukratko, Kremenović je uz mnogo muka nekako uspio da "sklepa" listu sa 29 kandidata. 

Prije nego nastavim o Kremenoviću, moram navesti imena nekoliko advokata koji, vjerovatno, ni sami ne znaju zašto su se našli na njegovoj listi. 

7.

Više izvora iz advokatskih redova mi je potvrdilo da Milomir Bogojević, Slaven Gostimirović, Aleksandar Jokić, Dalibor Pejaković, Milan Rosić i Svetozar Davidović nemaju nikave veze sa toksičnim muljem u koji želi da ih uvuče Kremenović. 

Radi se o poštenim ljudima koji korektno rade svoj advokatski posao i za koje se ne vežu bilo kakve kriminalne aktivnosti. Neki od nabrojanih su se drugim advokatima žalili da nisu znali u kakav "brlog" ih Kremenović uvlači, ali da se plaše reakcije Kremenovića ako mu saopšte da žele da budu brisani sa njegove liste.

8.

Ostatak Kremenoviće liste, bez imalo pretjerivanja, može se nazvati samo KPZ advokatskom listom. 

Spisak advokata koji je sačinio Kremenović, jednog dana, pod uslovom da pravna država proradi, sasvim izvjesno će se pretvoriti u spisak osuđenika KPZ Foča. 

9.

Široj javnosti svakakvo treba prezentovati o kakvim spodobama se radi, kroz moju listu “favorita”.

Premda na Kremenovićevoj listi zauzima tek treće mjesto, kao prvog moram navesti već sada "čuvenog" advokata Stojana Vukajlovića. 

Vukajlović bi, izvan svake razumne sumnje, morao biti prvi na svakoj listi koju sastavi Kremenović, jer svaki tim (osim izuzetaka koje sam naveo) koji okupi Poletarac i ne može biti ništa drugo nego KPZ ekipa (budućih) robijaša. 

10.

U ranijim tekstovima sam Vukajlovića opisao kao zelenog advokata, ali vrlo zrelog kriminalca. Ostajem pri tom opisu, jer gotovo da ne postoji kriminalna bara u kojoj trenutno ne pliva Vukajlović. 

Vukajlović, preko namještenih tendera, aktivno olakšava budžete brojnih lokalnih i republičkih institucija (Centar za socijalni rad Banja Luka, Fond zdravstvenog osiguranja RS, RUGIP...). 

Ipak, moram podvući da postoji jedna razlika između Kremenovića i Vukajlovića: Za razliku od Poletarca, koji se bavi samo mutnim poslovima u kojima može da izvuče veliki novac, Vukajlović je obični sjecikesa. 

Od Vukajlovića se sve može očekivati, pa me ne bi začudilo čak ni kada bi bio uhapšen pri otimanju džeparca od maloljetnika ispred neke osnovne škole ili džeparenju kolega i klijenata.

Nije baš lako sjecikesi bilo steći milionski vrijednu nekretninu.

Potvrđuje to i činjenica da je izgradio zgradu u banjalučkom naselju Nova Varoš, što je investicija vrijedna 2,5 miliona KM. Vukajlović za ovu zgradu ima urednu građevinsku dozvolu, što i ne čudi, jer je iza njega stajao Radojičić.

Na pomenutoj zgradi, prodajom stanova i poslovnih prostora, Vukajlović će zaraditi milion KM, što je zaista vrijedna suma.

11.

Drugi na mojoj, a osmi na Kremenovićevoj listi, nalazi se advokat Ljubiša Dragičević. Radi se o advokatu koji slovi za sivu, naravno kriminalnu, eminenciju RUGIP-a. Dragičević je majstor za raspetljavanje zemljišnih zavrzlama. Naravno, te zavrzlame raspetljava uvijek u korist režimskih tajkuna iz oblasti građevinarstva. 

12.

U vrijeme hapšenja službenika RUGIP-a (Aleksandar Deurić&co) Dragičević je, bukvalno, nestao na sedam dana. Upućeni tvrde da je Dragičević, odmah nakon hapšenja službenika RUGIP-a, uskočio u automobil i "raspalio" u inostranstvo. 

Vratio se nakon sedam dana punih neizvjesnosti, jer je dobio garancije da neće biti uhapšen: Dojavljeno mu je da su Deurić&co “pali” zbog drugih stvari, a ne kriminalnih poslova sa njim. 

13.

Pored RUGIP-a, Dragičević je do skora bio doborodošao i u Gradsku upravu Banjaluka. Već sam pisao o tome da mu je instant drugar u toj instituciji bio Nikola Aleksić, savjetnik za pravne poslove sada već bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića. 

Dragičević je preko Aleksića obezbjeđivao ekspresno izdavanje građevinskih dozvola, za šta je Aleksić dobijao novčanu proviziju od Dragičevića. Kao zalog prijateljstva, Dragičević je Aleksiću poklonio svoj, doduše polovni, automobil. Alesić je u međuvremenu "stradao" u čistki koju je Dodik naredio protiv Radojičića i njegovih kadrova. Pragmatični Dragičević je brže bolje zaboravio Aleksića, ali i njegov broj telefona, te mu se više i ne javlja. 

Donedavno su Dragičević i Aleksić svakodnevno pravili kombinacije u banjalučkoj piceriji "Kod Brke”, ali, nakon potopa Radojičića, Aleksić je ostao i “Bez Brke” i bez podrške Dragičevića, a za očekivati je da mu “prijatelj” oduzme i onog polovnog “citroena”.

14.

Treći na mojoj, a dvadeset i prvi na Kremenovićevoj listi, je Milan Petković. 

Navedeni dvojac, nakon mladalačkih sitnih krađa za dvije-tri gajbe piva i ćevape, zaplovio je u političke vode željan novca i moći; Kremenović je, nakon nemogućnosti da svoje bolesne ambicije realizuje u SDS-u, utočište našao u “Crvenom Kombiju” Nenada Stevandića. U tu stranku je povukao i Petkovića. 

Po imenovanju na fukciju potpredsjednika Narodne skupštine RS, Petković je Kremenovića postavio za savjetnika (naknada tričavih 1.500 KM). Kremenović je ubrzo izbačen iz Crvenog Kombija, dok je Petković ostao da se ponižava pred Stevandićem i Treptačicom Natalijom Trivić. 

Petković ima izuzetno visok stepen tolerancije kada ga otvoreno ponižavaju; Rekao bi čovjek da to, naprosto, voli, da je mazohista, ali nije baš tako; Spreman je da sve izdrži, pod jednim uslovom - da na kraju dobije određenu novčanu korist. Petković je svoj politički angažman itekako iskoristio, jer je uspio da izdejstvuje za sebe zastupanje brojnih državnih i poludržavnih preduzeća. Tako zastupa “Elektroprenos BiH” i “Penzionersko mikrokreditno društvo”.

15.

Četvrta na mojoj listi, a osamnaesta na Kremenovićevoj listi, je advokatica Darija Mirnić-Majstorović. Radi se o “stručnoj” osobi koja već dvije godine, preko preduzeća "Eko Toplane" Banjaluka, pljačka građane Banjaluke. 

Riječ je o pljački, a ne pravnom zastupanju, jer građani, pored duga prema navedenom preduzeću, u svakom predmetu, moraju da plate i do 1.000 KM troškova postupka; Sav taj iznos završava u džepu Pohlepne Darije. 

Posao joj je namjestio njen suprug Milenko Majstorović, koji je, gled čuda, član Upravnog odbora istog tog preduzeća "Eko Toplane" Banjaluka.

16.

Peti na mojoj, a sedamnaesti na Kremenovićevoj listi, je advokat Danijel Milošević. Riječ je o vrlo mutnoj spodobi, koja je bila uključena u pranje novca za inostrane kriminalne klanove. 

Pored toga, Milošević je trenutno angažovan kao zastupnik mikrokreditnog društva "Digital Finance International" d.o.o. Banjaluka. Ova MKD je široj javnosti poznata po svom proizvodu "Forza kredit”: Suštinski, radi se o legalnom zelenašenju, jer kada MKD nekom od građana pozajmi 300 KM, onda od njih potražuju 700 KM. Za početak!

Ta zelenaška provizija nije im dovoljna, pa se građanima, koji pogriješe i zaduže se kod navedene MKD, na grbaču navali i Milošević sa svojim troškovima postupka, koji iznose i do 1.000 KM. 

Lako je izračunati da građani koji nasjednu na "Forza kredit", tom kriminalnom MKD, na pozajmljenih 300 KM vrate i do 1.700 KM. Iza ove MKD stoji sumnjivi ruski kapital.

17.

Šesti na mojoj, a deveti na Kremenovićevoj listi, nalazi se advokat Duško Đurić. On  sam po sebi nije bitan, jer je na listu instalisan od svog šefa, advokata Dragana Stupara. Stupar je ne samo neznalica i prevarant, nego i vrlo nasilan, zbog čega su protiv njega vođeni krivični postupci.

18.

Da ne bi ispalo da se na Kremenovićevoj listi nalaze samo kriminalci, tu je i jedan saučesnik u prikrivanju ubistva. 

19.

Najgori od svih na listi je Monstrum Saša Labotić, koji je kod Kremenovića pod rednim brojem 13., a kod mene u najužem krugu saučesnika u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića.

Labotić je uposlen u njegovoj kancelariji.

Taj nečovjek, da podsjetim, godinama radi za pravosudnopolicijsku mafiju, a svoj kriminalni vrhunac dostigao je 30.03.2018. godine kada je, po nalogu Vrha NarkoKartela, koji je naručio i organizovao likvidaciju Davida Dragičevića, protiv ubijenog uputio Optužnicu na potvrđivanje Sudu; Učinio je to monstrum Labotić šest dana nakon što je pronađeno tijelo ubijenog Davida Dragičevića.

David Dragičević otet je u noći 17/18.03.2018, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. godine na ušću Crkvene u Vrbas, nedaleko od centra Banjaluke.

Labotić, šest dana nakon pronalaska tijela, šalje optužnicu protiv ubijenog Dragičevića Sudu na potvrđivanje, što je bio samo dio velike akcije zataškavanja ubistva u režiji pojedinaca iz Režima koji su učestvovali u likvidaciji Dragičevića.

Labotić je, da bi prikrio nedjelo, optužnicu antidatirao na 28.02.2018., ali je nesporno utvđeno da je taj besramni dokument u Sud uputio 30.03.2018. godine

Labotić je saučesnik u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića, što direktno potvrđuje podizanje optužnice protiv ubijenog mladića, šest dana nakon pronalaska njegovog tijela.

20.

Za taj neopisivo zli, pokvareni, neljudski, jezivi, monstruozni akt, Labotić je 04.04.2018. godine nagrađen od vrha MUP RS, koji već duže od dvije godine aktivno učestvuje u zataškavanju likvidacije. MUP je Labotića, četiri dana nakon monstruoznog nedjela, odlikovao srebrenim znakom “za zasluge”; Izvan svake razumne sumnje, za zasluge u pokušaju prikrivanja likvidacije.

21.

Međutim, Labotić nije ostao tužilac, jer sam otkrio da je, prilikom apliciranja za poziciju u Tužilaštvu, prikrio da je, pred Sudom BiH, presuđen za pirateriju.

Saša Labotić udaljen je zauvijek iz pravosuđa, sa pozicije tužioca OJT Banjaluka, 19.10.2019. godine, uprkos svim pokušajima MIlana Tegeltije da ga spasi.

22.

Već 24.10.2019. Zbor advokata Banjaluka, na čijem čelu je Poletarac i Kriminalac Kremenović, dao je pozitivo mišljenje da Saša Labotić bude upisan u Imenik Advokatske komore RS, što je nedugo potom potvrdio i Izvršni odbor Advokatske komore.

Labotiću su ekspresno primanje u Advokatsku komoru sredili kriminalci Tegeltija i Kremenović. 

“Kolege su raspravljale i apsolutnom većinom glasova isti je dobio pozitivno mišljenje da se upiše u Imenik advokatske komore", kazao je tada, 24.10.2019., Kremenović, predsjednik Zbora advokata Banjaluka.

Kremenović, lakej Dragana Lukača i Milana Tegeltije i operater prljavih poslova Antona Kasipovića, nije rekao ništa o tome što je Labotić presuđen za pirateriju (2008.), zbog čega je i zauvijek udaljen iz pravosuđa, niti o monstruoznoj Labotićevoj optužnici, što potvrđuje da je monstrum kao i Labotić, jer ga je primio u svoju advokatsku kancelariju.

23.

Sada ga je stavio na svoju listu od 29 delegata koja, ako pobijedi druge dvije frakcije, treba nepismenog Kremenovića, koji je samo osnovnu školu završio regularno, da izabere na poziciju predsjednika Advokatske komore RS. 

Užas je jedina riječ kojom se može opisati ovo gusto zločinačko tkanje!

Na ovom mjestu prestaću sa nabrajanjem "favorita", kako bih opisao i drugim činjenicama 

Ko je zaista Darko Kremenović?!

24.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, smijenio je, 07.12., Milisava Savkovića, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet, ocijenivši da loše vodi upravu.

25.
Za Savkovićem ne treba žaliti, malo šta je uradio kvalitetno, ali je interesantno da su na njegovoj smjeni mjesecima prije nego je uklonjen insistirali Milan Tegeltija (tokom pisanja ovog teksta još uvijek predsjednik VSTS) i Poletarac Darko Kremenović.

25

Tegeltija i Kremenović su u nekoliko navrata išli direktno kod Lukača sa zahtjevom da smijeni Savkovića. Savkovićev grijeh je bio sadržan u činjenici da je “nagazio” na prljave poslove Tegeltije i Kremenovića. 

Čim su za to saznali, udarili su svim sredstvima po Savkoviću, poebno podzemnim, garniranim opakim prijetnjama, a u jednom trenutku, petnaestak dana prije nego je smijenjen, narečeni je čak strahovao za sopstveni život. Pokušao je Savković da se spasi, ali spasa mu nije bilo. I dalje je izložen progonu koji vodi Kremenović.

26.

Pripadnici Pravosudne mafije, kojoj pripadaju i Tegeltija (Kum još uvijek) i Poletarac Kremenović bili su pretvrd orah za njega, prebitni Lukaču i Savković je posječen! Dobro je da je živu glavu spasio.

Mala digresija - uskoro će biti posječeni svi načelnici Uprava MUP RS i Uprava policije, tako da je Savkovićevo uklanjanje, po narudžbi, samo uvertira za veliku sječu; Posljednja je bila 25.01.2019. godine

27.

Navedeno govori o uticaju nepismenog Poletarca Kremenovića u pravosudnopolicijskim kriminalnim krugovima, gdje zauzima značajno mjesto i odakle ga i pokušavaju nametnuti za predsjednika Advokatske komore RS, kako bi, i kroz najvažniju advokatsku instituciju, mogli da ostvaruju svoje zločinačke ciljeve: Od reketiranja, u kojem je Poletarac Kremenović ekspert, zajedno sa Ministrom pravde Antonom Kasipovićem, pa do najtežih zločina.

28.

Kada se pogleda njegova lista od 29 imena (osim onih za koje sam na početku naglasio da je riječ o poštenim i časnim advokatima i ljudima) za koju lobira na sve načine - od prijetnji do nuđenja prljavog novca i "mahanja" Kasipovićem i njegovim uticajem, obećavajući u ministrovo ime sve isplate advokatima koji ga podrže, jasno je kakvom društvu Kremenović zaista pripada - Podzemnom. 

29.

Imalo bi se šta napisati i o  ostalim advokatima sa Kremenovićeve liste, ali su oni, u poređenju sa nabrojanima, tek “male mace”. 

Uočljivo je da na Kremenovićevoj listi nema njega. On je, nakon mog prvog teksta, odlučio da ne ide na listu. Time želi prikriti da je on kreator ove KPZ liste. 

Uz to, Kremenović je počeo da pušta u javnost priču da više nije zainteresovan za mjesto predsjednika Advokatske komore RS. Nije isključeno da Kremenović stvarno odustane od svoje bolesne ambicije, jer je postalo evidentno da će njegova lista biti pregažena u četvrtak, 17.12. 

30.

Toga su svjesni i igrači koji su mentalno "dublji" od Kremenovića. Prije svega, Rakić. On nije na listi, jer je svjestan da će Kremenović doživjeti debakl. Umjesto da dodatno prlja svoje ime, Rakić se odlučio da na listu instališe svoje pione: advokate Njegoša Petrovića i Olega Knežića. 

Slično je postupio i advokat Ognjen Đurić, koji je umjesto sebe na listu gurnuo mladog i naivnog advokata Marka Majstorovića, sa kojim radi u zajedničkoj advokatskoj kancelariji. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković

Izvor:slobodanvaskovic.blogspot.com